Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Ziua Internațională a Francofoniei, sărbătorită la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj

Ziua Internațională a Francofoniei, marcată în fiecare an la data de 20 martie, a fost sărbătorită la Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” Blaj. Elevii şcolii au marcat această aniversare prin participarea, în săptămâna 19-23 martie 2018, la diferite activități, în cadrul Proiectului „Zilele Francofoniei”, coordonat de profesoara de limba franceză Brîndușa Cetean, în colaborare cu profesorii diriginți de la gimnaziu, activitatea lor finalizându-se printr-o expoziție amenajată pe holul principal al școlii.

Ziua Internațională a Francofoniei, marcată în fiecare an la data de 20 martie, este o zi dedicată limbii franceze. Elevii Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu” Blaj, condusă de director prof.dr. Alina Maria Dulău și dir. adj. Mirela Bălău, au marcat această zi prin participarea în săptămâna 19-23 martie 2018, la diferite activități, în cadrul Proiectului „Zilele Francofoniei”, coordonat de profesoara de limba franceză Brîndușa Cetean, în colaborare cu profesorii diriginți de la gimnaziu.

Dintre cele mai importante activități care au avut loc, menţionăm:

- „Vivez la Francofonie”: vizionări de filme și audiție de muzică francofonă;
- expoziție cu texte și imagini (fotografii, desene, colaje, machete ), reprezentând date de reper despre francofonie;
- prezentări power-point, referate, expuneri despre importanța și semnificația zilei de 20 martie;
- cântece și jocuri de mișcare în limba franceză;
- ateliere de lucru: colaje și machete.

Elevii au muncit cu mult drag, pe parcursul unei săptămâni întregi, activitatea lor finalizându-se printr-o expoziție amenajată pe holul principal al școlii. Această manifestare culturală a reprezintat un mod creativ de a sărbători Francofonia.

Scopul principal a fost:

- formarea sentimentului de apreciere față de valorile francofoniei;
- dezvoltarea interesului față de marile culturi europene;
- facilitarea schimburilor de idei între francofoni, vorbitorii de limba franceză din școală.

„Felicităm, în egală măsură, elevii și profesorii, pentru implicarea acestora și pentru disponibilitatea de care au dat dovadă, demonstrând că limba franceză ocupă un loc de onoare între disciplinele studiate în școală”, a declarat directorul Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu” Blaj, prof. dr. Alina Maria Dulău.

Prof. Mona-Carmen Cârnaț,
Purtător de cuvânt al școlii

26.03.2018.