Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

World’s Largest Lesson la Școla Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj

Pentru promovarea înțelegerii de către elevi a obiectivelor mondiale ale dezvoltării durabile, s-a desfășurat, cu susținerea UNESCO, inițiativa Project Everyone, în parteneriat cu UNICEF, cu titlul World’s Largest Lesson. Manifestarea a presupus organizarea, în unitățile de învățământ,unor lecții pe pe tematica acestor obiective, în perioada 18-22 septembrie 2017. La Școala Gimnazială „Toma Cocisiu” Blaj s-au desfășurat în această perioadă lecții pe tematica obiectivelor mondiale ale dezvoltării durabile. Lecțiile au fost susținute de 12 cadre didactice, în cadrul acestora fiind au implicați 262 de elevi.

"Prin Rezoluția Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite din data de 25 septembrie 2015 a fost aprobată Agenda pentru Dezvoltare Durabilă pentru anul 2030, aplicabilă începând cu 1 ianuarie 1916. În Agendă sunt cuprinse17 obiective mondiale precum și 169 de ținte ale dezvoltării durabile pentru următorii 15 ani, acoperind domenii de importanță critică pentru umanitate și panetă: oamenii, planeta, prosperitatea, pacea, parteneriatul.

Pentru promovarea înțelegerii de către elevi a obiectivelor mondiale ale dezvoltării durabile, s-a desfășurat, cu susținerea UNESCO, inițiativa Project Everyone în parteneriat cu UNICEF, având titlul World’s Largest Lesson, constând în organizarea, în unitățile de învățământ, a uneia sau mai multe lecții pe pe tematica acestor obiective, în perioada 18-22 septembrie 2017.

La Școala Gimnazială „Toma Cocisiu” din municipiul Blaj, condusă de director prof. dr. Alina Maria Dulău și dir. Adj. Prof. înv. Pr. Mirela Bălău, s-au desfășurat în această perioadă lecții pe tematica obiectivelor mondiale ale dezvoltării durabile. Lecțiile au fost susținute de 12 cadre didactice, în cadrul acestora fiind au implicați 262 de elevi, fiind atinse obiectivele: O3 (7 lecții), O4 (1 lecție), O13 (3 lecții), O14 (1 lecție).

Scopul abordării dezvoltării durabile este îmbunătățirea continuă a calității vieții și a bunăstării generațiilor prezente și viitoare, printr-o abordare integrată între dezvoltarea economică, protecția mediului și justiție socială. Atingerea obiectivelor dezvoltării durabile nu se poate realiza fără o schimbare de mentalitate a oamenilor și fără comunități capabile să utilizeze resursele în mod rațional și eficient"
, se arată într-un comunicat de presă semnat de Prof. Mona-Carmen Cârnaț, purtător de cuvânt al școlii.

27.09.2017.