Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Volei Alba Blaj - Stiinta Bacau 1-3: un meci de uitat cat mai repede. Cronica si declaratii

Volei Alba Blaj a fost invinsa, pe teren propriu, de Stiinta Bacau in prima etapa a returului Diviziei A1 la volei feminin si a coborat pe locul 3 in clasament. Campioana Romaniei s-a impus cu scorul de 3-1 (25-14, 22-25, 25-18, 25-22) si a devenit noul lider al campionatului. Oficialii blajeni au recunoscut superioritatea echipei din Bacau in meciul de sambata si considera victoria campioanei pe deplin meritata. Volei Alba Blaj va disputa in deplasare urmatoarele 3 meciuri, cu Unic Piatra Neamt (24 ianuarie), Penicilina Iasi (26 ianuarie) si CSM Targoviste (4 februarie), urmatorul joc de pe teren propriu fiind programat pe 7 februarie, cu Dinamo.

Cronica

Partida de sambata a semanat cu primul meci din 2014, cand Volei Alba Blaj o intalnea tot pe Stiinta Bacau intr-o sala la fel de plina si entuziasta. Si atunci, si acum, campioana tarii dadea impresia ca poate fi doborata, situatia celor doua echipe fiind aproximativ asemanatoare in clasament, sperantele Blajului fiind mai vii ca niciodata. N-a fost sa fie, pentru ca echipa noastra a cazut, din nou, in plasa entuziasmului, si, poate, a presiunii rezultatului, o victorie la orice scor ducandu-ne pe primul loc al clasamentului.

Cu noua ridicatoare Bojana Radulovic titulara (foto, nr. 5), Volei Alba Blaj a inceput dezastruos partida cu Stiinta Bacau, spre stupefactia tuturor celor prezenti la meci. Serviciul bacauancelor a facut diferenta, la care a contribuit si preluarea foarte slaba a echipei noastre, de cele mai multe ori aceasta facandu-se peste coordonator, mingile fiind adevarate cadouri oferite centrilor bacauani, care nu au avut de indeplinit decat o simpla formalitate. In aceste conditii, Volei Alba Blaj a inregistrat cel mai slab set din istorie pe teren propriu, echipa noastra fiind condusa in primul set cu 5-1, 10-2 si 15-3! Schimbarile dese facute de Darko Zakoc nu au putut salva situatia, revenirea din final, si pe fondul relaxarii bacauancelor, dand oarecum senzatia ca se poate mai mult in seturile urmatoare.

Setul al doilea a adus revenirea mult asteptata, echipa noastra fiind la carma pe toata durata acestuia. N-a fost insa un set lipsit de emotii, pentru ca blajencele, care au avut un avantaj linistitor la scorul de 20-13, s-au trezit egalate la 22. Doua greseli tehnice ale bacauancelor au facut insa diferenta finala si echipa noastra s-a impus cu 25-22. Al treilea partial a fost dominat de campioana Romaniei care, in ciuda faptului ca a inceput practic setul de la scorul de 4-0 pentru echipa noastra, a condus in permanenta la diferente linistitoare si care s-a impus cu 25-18, lasand publicul blajean, din fou fabulos, dezarmat.

Setul 4 era decisiv pentru Volei Alba Blaj, care avea nevoie de victorie pentru a se alege cu cel putin un punct din aceasta partida. Si se parea ca asa va fi, judecand dupa evolutia foarte buna a blajencelor, care au punctat constant pe tabela de marcaj, reusind sa aiba o diferenta de 5 puncte in a doua parte a setului, 17-12. A fost poate momentul care a definit cel mai bine acest derby. Mult mai puternice mental, bacauancele au revenit in joc, seria de greseli din debutul partidei si-a pus din nou amprenta pe jocul nostru si astfel s-a ajuns la 19-19, moment in care era clar ca sansele de victorie se apropie spre zero. Campioana Romaniei ajunge, pe nesimtite, la 24-20 si asa s-a scris istoria acestui meci trist pentru blajenii veniti la sala.

Darko Zakoc a inceput in urmatoarea componenta: Bojana Radulovic, Adina Salaoru (cpt.), Roxana Ivanof, Martina Utla, Tsvetelina Zarkova, Ioana Nemtanu, Katja Medved (libero). Au mai jucat: Ivana Djerisilo, Jacqueline Rodrigues de Souza, Adriana Dudnic si Natalia Matseichyk. Rezerva neutilizata: Adina Stanciu.

Declaratii

Darko Zakoc, antrenor Volei Alba Blaj:

"Felicit Stiinta Bacau pentru victoria meritata, a jucat mai bine decat noi, a fost mai concentrata si s-a impus pe merit. Stiam calitatea adversarului, dar am avut incredere in echipa, mai ales ca am beneficiat de un public extraordinar, dar din pacate astazi nimic nu a functionat. Noi am vrut, dar cred ca echipa noastra nu a avut increderea necesara pentru aceste meciuri tari si nu a jucat la potentialul ei. Nu s-a respectat tactica meciului, pe care am pregatit-o inaintea jocului. Bacaul a facut multe puncte cu serviciul, asta este o surpriza pentru mine, a fost ideea noastra sa le fortam pe fetele de la Bacau sa greseasca, dar nu am reusit sa facem asta. Am facut foarte multe greseli in acest meci, am revenit in setul 2, am inceput bine setul 3, dar din nou am facut multe greseli si Bacaul a putut sa revina.

Asta este, mergem inainte, campionatul este lung, cu aceasta surpriza de vineri (n.r. infrangerea echipei CSM Bucuresti la Targoviste), surpriza pentru mine, nu exista o echipa care sa domine clar campionatul, iar in aceasta situatie infrangerea noastra nu trebuie dramatizata, nu este o catastrofa. Pregatim meciurile de la Piatra Neamt si Iasi, iar apoi pe cel de la Targoviste, echipa care a jucat bine in ultimul timp.

Noi nu am vrut sa schimbam ridicatorul, dar a aparut situatia pe care o stiti cu Naoko Hashimoto, cu probleme de sanatate, si am fost nevoiti sa aducem alta jucatoare (Bojana Radulovic). Sigur ca e nevoie de timp, Ivana Djerisilo este o jucatoare care are mare experienta, dar nu e in acest moment pregatita, nu a jucat, asta e o mare problema si trebuie sa avem rabdare pentru ca eu cred ca in momentul in care va fi pregatita ne va ajuta foarte, foarte mult"

Sergiu Stefanescu, presedinte Volei Alba Blaj:

"Atata am putut astazi, imi pare rau ca am pierdut pe teren propriu in fata unor spectatori care au fost senzationali si care si-au dorit foarte mult victoria. Asta este, avem in fata un campionat foarte lung si foarte greu si oricine poate bate pe oricine. Astazi Bacaul a fost mai bun decat Blajul si a meritat victoria. Eu nu pot sa comentez prea mult jocul, nu am profitat atunci cand am avut ocazia. Orice rezultat e important, pentru ca sunt 5 echipe care se bat in cateva puncte pentru primele 4 locuri.

Avem 3 meciuri in deplasare, le vom trata separat, pe rand, avem primul meci la Piatra Neamt, apoi la Iasi si speram ca din deplasarea in Moldova sa venim cu maximum de puncte, deoarece jocurile sunt la o distanta mica, de doua zile, iar noi trebuie sa ne revenim dupa aceasta infrangere."

Infrangerea cu Stiinta Bacau, coroborata cu infrangerea CSM-ului din Bucuresti la Targoviste, si cu victoria echipei Dinamo la Cluj, complica situatia la varf in clasament, care arata in urmatoarea forma dupa etapa a 12-a:

1. Stiinta Bacau 30 puncte;
2. CSM Bucuresti 29 puncte;
3. Volei Alba Blaj 28 puncte;
4. Dinamo 26 puncte;
5. CSM Targoviste 26 puncte.

Volei Alba Blaj va disputa in deplasare urmatoarele 3 meciuri, cu Unic Piatra Neamt (24 ianuarie), Penicilina Iasi (26 ianuarie) si CSM Targoviste (4 februarie), urmatorul joc de pe teren propriu fiind programat pe 7 februarie, cu Dinamo.

Text: Nicu Goga

Foto: Aurel Rosian

18.01.2015.