Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Volei Alba Blaj - Schweriner SC, miercuri, de la ora 18.00, la Sibiu, în Cupa CEV

Campioana Volei Alba Blaj va întâlni miercuri, 10 februarie, de la ora 18.00, echipa germană Schweriner SC, în prima manşă a Challenge Round - ului (sferturi de finală) Cupei CEV la volei feminin. Partida se va disputa în Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu, iar intrarea este liberă. Din păcate, meciul de miercuri nu este televizat, însă poate fi urmărit pe internet. Meciul retur va avea loc pe 25 februarie, la Schwerin.

Ieşită cu capul sus din Liga Campionilor, dintr-o grupă cu Dinamo Moscova şi Nordmeccanica Piacenza, Volei Alba Blaj îşi continuă traseul european în Cupa CEV, acolo unde dă peste echipa germană Schweriner SC. Campioana României vizează un nou obiectiv, atingerea semifinalelor acestei competiţii (a doua valorică după Liga Campionilor), ceea ce ar reprezenta o nouă performanţă in istoria de nici 5 ani a echipei din Blaj. Ar fi, cu siguranţă, cea mai mare performanţă a unei echipe din judeţul Alba şi o nouă filă de istorie scrisă de sportul blăjean.

Dar, pentru a realiza acest obiectiv, echipa noastră are nevoie de două jocuri foarte bune împotriva unui adversar titrat, cu experienţă europeană, care are în palmares două cupe europene, obţinute ce-i drept în anii 70: Cupa Campionilor Europeni (1978) şi Cupa Cupelor (1975). Pe lângă acestea, Schweriner SC are în palmares 18 titluri naţionale (dintre care 10 în fosta RDG), ultimul fiind câştigat în anul 2013, şi 13 cupe (dintre care 8 în fosta RDG), ultima tot în 2013. Avem în faţă un nou adversar cu tradiţie, dar, la fel ca în România, Volei Alba Blaj poate demonstra că tradiţia nu este decât un element statistic, care nu poate influenţa soarta unui meci.

Cu un parcurs perfect în campionat, Volei Alba Blaj vrea să îşi continue forma foarte bună şi miercuri seara, contra lui Schweriner. O victorie cu 3-0 sau 3-1 ar fi perfectă, cred oficialii blăjeni, în condiţiile în care pe terenul nemţoaicelor se câştigă greu, dată fiind şi atmosfera pe care o fac suporterii germani. Nu-i mai puţin adevărat că echipa blăjeană mizează şi pe sprijinul suporterilor, care sunt aşteptaţi în număr mare, care nu de puţine ori au fost decisivi la marile succese obţinute de campioana României. Echipa este pregătită să ia o opţiune mare de calificare încă de la meciul de la Sibiu, spune antrenorul Darko Zakoc, în timp ce preşedintele Sergiu Ştefănescu crede că, cu o prestaţie ca cea de la Piacenza, formaţia noastră poate realiza acest lucru.

De partea cealaltă, Schweriner (foto 2, echipament galben) vine la Sibiu după ce a eliminat trei echipe în această competiţie: VK UP Olomouc, Maritza Plovdid şi Khimik Yuzhny, nici una însă de mare anvergură, ceea ce poate fi un avantaj pentru echipa noastră. În campionatul Germaniei, Schweriner ocupă poziţia a doua, după Dresdner, echipă care este calificată în play-offul Ligii Campionilor, unde o va avea ca adversară chiar pe Dinamo Moscova.

Se anunţă, aşadar, un meci foarte greu pentru echipa noastră, însă avem încrederea că fetele pregătite de Darko Zakoc ne vor face o nouă mare bucurie, aşa cum de altfel au realizat-o până acum.

O victorie cu 3-0 echivalează cu una de 3-1, astfel încât criteriul seturilor câştigate în dublă manşă nu este valabil. În cazul în care fiecare echipă obţine o victorie de 3 puncte (3-0 sau 3-1) sau una de două puncte (3-2), la sfârşitul maşei secunde se va disputa "setul de aur", care va decide echipa calificată în semifinalele competiţiei.

Meciul Volei Alba Blaj - Schweriner SC se va disputa miercuri, 10 februarie, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu, iar intrarea este liberă. Din păcate, partida nu este televizată, dar poate fi urmărită, pe internet, AICI .

Nicu Goga

Foto: CEV

09.02.2016.