Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Volei Alba Blaj - Penicilina Iaşi, sâmbătă, de la ora 18.00. Avancronică

Volei Alba Blaj dispută sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 18.00, primul meci pe teren propriu din noul sezon competiţional. Adversara campioanei României este Penicilina Iaşi, într-o partidă ce va conta pentru etapa a II-a a sezonului regulat al Diviziei A1 la volei feminin. Pentru blăjeni este prima întâlnire cu Volei Alba Blaj de la câştigarea titlului de campioană a României, astfel că interesul pentru această partidă este foarte mare, fiind de aşteptat ca Sala Timotei Cipariu să fie arhiplină.

După ce a debutat cu dreptul în noua ediţie de campionat, graţie victoriei în patru seturi de pe terenul lui Dinamo, campioana Volei Alba Blaj se pregăteşte şi de debutul în faţa propriilor suporteri. Putem vorbi, aşadar, de un moment special, în condiţiile în care, cu excepţiile numite Salaoru, Nemţanu şi Viloiu, toate celelalte componente ale echipei campioane vor juca pentru prima dată în Sala Timotei Cipariu în tricourile echipei gazdă, unele dintre ele evoluând în faţa publicului blăjean ca adversare. Va fi şi o reîntâlnire de suflet a blăjenilor cu echipa care le-a adus atât de multe bucurii, după o perioadă de aproximativ cinci luni şi jumătate de aşteptare. Iată de ce partida de sâmbătă are un caracter de sărbătoare pentru toţi cei care susţin echipa Volei Alba Blaj.

În ceea ce priveşte confruntarea cu Penicilina Iaşi, formaţia din Blaj porneşte favorită, prin prisma diferenţei clare de valoare, dar şi a tradiţiei din ultimii ani, toate întâlnirile dintre cele două echipe fiind câştigate de voleibalistele noastre. Putem anticipa că antrenorul Darko Zakoc nu va face experimente în partida de sâmbătă, tehnicianul sârb fiind preocupat în aceste momente de legarea relaţiilor de joc, după ce doar în ultimele două săptămâni a avut la dispoziţie tot lotul de jucătoare. Penicilina Iaşi vine la Blaj după o înfrângere categorică, 0-3 la Târgovişte, într-un joc considerat pe teren propriu, echipa din Copou fiind prezentă la startul acestei ediţii de campionat după ce o altă formaţie ieşeană, Miroslava, care a promovat în vară, s-a retras din competiţie. De remarcat este şi faptul că din lotul campioanei Volei Alba Blaj face parte, din acest sezon, internaţionala Anamaria Berdilă, jucătoare care până în vară a evoluat pentru Penicilina Iaşi.

Pentru Volei Alba Blaj, meciul cu Penicilina Iaşi este penultimul înaintea debutului în Liga Campionilor. Săptămâna viitoare, echipa noastră va întâlni, în deplasare, CSM Lugoj, într-o partidă programată, în devans, miercuri, 21 octombrie, de la ora 18.30, ce va conta pentru etapa a III-a a Diviziei A1. În Liga Campionilor, Volei Alba Blaj va debuta marţi, 27 octombrie, de la ora 20.00, în deplasare, când va întâlni echipa franceză Rocheville Le Cannet.

Nicu Goga

16.10.2015.