Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Volei Alba Blaj - Nordmeccanica Piacenza 0-3. Echipa italiană, prea "tare" pentru campioana României

Volei Alba Blaj a pierdut primul meci disputat pe teren propriu în Liga Campionilor la volei feminin, fiind învinsă de puternica echipă italiană Nordmeccanica Piacenza, după o prestaţie, considerată de specialişti, onorabilă. Oaspetele s-au impus, în Sala Transilvania din Sibiu, cu 3-0 (26-24, 25-18, 25-23) şi pleacă din România cu toate cele trei puncte puse în joc. Dincolo de scor, atmosfera de Liga Campionilor i-a cucerit pe blăjenii deplasaţi la meci, cei 1500 de spectatori având ocazia să vadă un volei de înaltă calitate.

Campiona României a început tare partida de miercuri seara şi a fost foarte aproape de a se impune în primul set, însă inspiraţia antrenorului italian, care a cerut time-out la 24-23 pentru echipa noastră, precum şi experienţa şi valoarea oaspetelor a făcut ca soarta primului "joc" să fie tranşată de Piacenza, 26-24. Setul doi a fost cel mai dezechilibrat, cu Piacenza dominând clar ostilităţile, în timp ce al treilea set a fost din nou echilibrat, însă oaspetele au punctat bine în momentele de final şi s-au impus meritat, după un timp total de joc efectiv de 78 de minute.

Volei Alba Blaj a evoluat în următoarea formulă: Ana Grbac, Jovana Vesovic, Ivana Plchotova, Leticia Boscacci, Adina Salaoru (cpt.), Dubravka Djuric, Marina Vujovic (libero). Au mai jucat: Ioana Nemţanu, Ana Maria Berdilă şi Silvana Chausheva.

Cea mai bună jucătoare de pe teren a fost desemnată Floortje Meijners (Nordmeccanica Piacenza), care a reuşit 15 puncte. Ea a fost urmată îndeaproape de Ivana Plchotova, cu 13 puncte, în top situându-se şi Jovana Vesovic, cu 12 puncte. Interesant este că, în afara titlului de cea mai productivă jucătoare, italiencele au dominat statistica la capitolul atacuri câştigătoare, prin Indre Sorokaite. Volei Alba Blaj a dat cea mai bună jucătoare la blocaj, prin Ivana Plchotova (6 blocaje câştigătoare), cea mai bună jucătoare la recepţie, prin Adina Salaoru, care a strălucit la acest capitol (65% preluare perfectă, faţă de 23% locurile doi şi trei) şi cele mai bune lovituri din serviciu (Boscacci, Djuric şi Plchotova cu câte 2 aşi fiecare), ceea ce arată de ce s-au greşit atâtea servicii, echipa noastră forţând în meciul de la Sibiu cu acest procedeu.

Darko Zakoc, antrenor Volei Alba Blaj: "Ce pot să zic? Echipa care a fost favorită şi înaintea meciului a dovedit asta şi pe teren. Îmi pare rău că nu am câştigat măcar un set, consider că am fi meritat să câştigăm primul set, când am avut şi o minge de set, dar nu am avut noroc. Am scăzut puţin în setul doi, când am făcut prea multe greşeli, iar unei echipe de talia Piacenzei nu trebuie să îi faci cadouri. Ne-a lipsit puţin atitudinea, s-a văzut acest lucru în fazele prelungite când, după două-trei atacuri, echipa italiană a rezolvat multe situaţii cu mingi uşoare, plasate, acest lucru nu mi-a plăcut, nu e stilul meu şi va trebui să corectăm lucrurile. Felicit echipa Piacenzei pentru victorie, le felicit pe fetele mele pentru efort, nu au jucat rău, cred că şi publicul a apreciat asta, le mulţumim suporterilor pentru încurajare şi mergem mai departe."

Marco Gaspari, antrenor Nordmeccanica Piacenza: "Nu a fost un meci uşor, se vede asta pe tabela de marcaj. Am pregătit atent acest joc, pentru că ştiam câteva din jucătoarele de la Blaj şi ştiam că ele joacă foarte bine în special pe teren propriu, mai ales că era vorba şi de primul meci acasă în această competiţie. În primul set Blajul a început foarte agresiv, am avut probleme, apoi am corectat tactic şi am avut lucruri bune până la final. Al doilea set a fost uşor, cred că pot folosi acest cuvânt, pentru că am servit bine, am blocat bine şi am folosit mai bine faza de contraatac, faţă de primul set. În primul set am văzut o echipă a gazdelor care a încercat să fie vie, să fie agresivă şi care a arătat multe calităţi. Este o victorie importantă pentru noi şi sunt sigur că Blajul va pune probleme tuturor, acum trebuie să ne odihnim, pentru că duminică avem un alt meci de jucat. În ceea ce priveşte meciul de la Moscova (n.r. Piacenza a învins cu 3-1 Dinamo Moscova în prima etapă), nimic nu este imposibil, dar Dinamo Moscova este una dintre cele mai bune echipe din Europa. Este important pentru Volei Alba Blaj să meargă cât mai relaxată, fără presiune, dar este foarte dificil să învingi acolo, dar de ce nu?"

Volei Alba Blaj rămâne cu trei puncte în Grupa F, obţinute pe terenul echipei franceze Rocheville Le Cannet în urmă cu două săptămâni. În etapa a treia a CEV DenizBank Volleyball Champions League, campioana României va juca, în deplasare, cu Dinamo Moscova. Partida de la Moscova este programată pe 25 noiembrie, de la ora 18.00. Până atunci, pentru Volei Alba Blaj urmează două jocuri dificile în campionat: cu CSM Bucureşti în deplasare (duminică, 15 noiembrie, ora 11.30, în direct la Digisport) şi cu Ştiinţa Bacău acasă (vineri, 20 noiembrie, ora 17.15, în direct la Digisport).

Dincolo de înfrângerea de miercuri, de la Sibiu, bucuria de a participa într-o asemenea competiţie, de prestanţă, rămâne, nici un blăjean prezent la meci neregretând deplasarea, spectacolul din teren şi din afara terenului fiind dovada nivelului la care campioana Volei Alba Blaj a ajuns într-un timp atât de scurt. Iar Nordmeccanica Piacenza a devenit, pentru mulţi, "cea mai puternică echipă vazută pe viu până acum".

Text: Nicu Goga

Foto: Aurel Roşian

12.11.2015.