Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Volei Alba Blaj, din nou câştigătoare a "Cupei Ardealului"

Campioana Volei Alba Blaj a câştigat, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru a doua oară consecutiv, "Cupa Ardealul" la volei feminin, ediţia a X-a, organizată de Medicina Tîrgu Mureş. Blăjencele au învins Unic Piatra Neamţ şi echipa gazdă cu acelaşi scor, 3-0, şi au pierdut în cinci seturi cu Dinamo, însă au încheiat pe primul loc turneul, cu 7 puncte. Volei Alba Blaj, care începând din această săptămână se află în formulă completă, debutează în noua ediţie de campionat sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 13.00, la Bucureşti, când va întâlni Dinamo, într-un meci ce va fi transmis în direct de Digisport.

Fără Silvana Chausheva şi Ana Grbac, care abia de astăzi se antrenează cu echipa, campioana României s-a prezentat la turneul de la Tîrgu Mureş cu un lot căruia i s-a alăturat, în ultima clipă, cele trei internaţionale revenite de la Campionatul European de Volei: Adina Salaoru, Ioana Nemţanu şi Ana Maria Berdilă. Lipsa de jocuri în această formulă s-a resimţit în primele două meciuri, cu Unic Piatra Neamţ şi Dinamo, voleibalistele pregătite de Darko Zakoc întâmpinând serioase probele în a se impune, jocul cu Dinamo fiind pierdut în cinci seturi, la limită. Profitând şi de celelalte rezultate înregistrate în turneu, Volei Alba Blaj s-a impus clar în ultimul meci, contra Medicinei Tîrgu Mureş, şi şi-a adjudecat, pentru al doilea an consecutiv, "Cupa Ardealului".

Iată rezultatele înregistrate de Volei Alba Blaj la "Cupa Ardealul":

Volei Alba Blaj - Unic Piatra Neamţ 3-0 (28-26, 25-20, 26-24);
Volei Alba Blaj - Dinamo Bucureşti 2-3 (25-27, 25-22, 25-12, 22-25, 17-19);
Volei Alba Blaj - Medicina Tîrgu Mureş 3-0 (25-13, 25-15, 25-13).

În celelalte jocuri s-au înregistrat următoarele rezultate:

Medicina Tîrgu Mureş - Dinamo Bucureşti 3-1;
Medicina Tîrgu Mureş - Unic Piatra Neamţ 3-2;
Dinamo Bucureşti - Unic Piatra Neamţ 3-1:

Clasament final:

1. Volei Alba Blaj - 7 puncte;
2. Dinamo Bucureşti - 5 puncte;
3. Medicina Tîrgu Mureş - 5 puncte;
4. Unic Piatra Neamţ - un punct.

Începând din această săptămână Volei Alba Blaj se pregăteşte în formulă completă, după ce ultimele două jucătoare absente de la pregătirile echipei, ridicătorul croat Ana Grbac şi universalul bulgar Silvana Chausheva, prezente deasemenea la Campionatul European de Volei, s-au alăturat lotului pregătit de Darko Zakoc.

Noul sezon competiţional va începe pentru campioana României, Volei Alba Blaj, sâmbătă, 10 octombrie, când va juca, în deplasare, pe terenul echipei Dinamo, în prima etapă a Diviziei A1 la volei feminin. Partida este programată în Sala Dinamo, de la ora 13.00, şi va fi transmisă în direct de Digisport. Primul meci pe teren propriu va avea loc o săptămână mai târziu, când echipa noastră va întâlni, în Sala Timotei Cipariu, Penicilina Iaşi.

Mulţumim prietenului Aurel Roşian pentru poze, realizate la meciul Volei Alba Blaj - Dinamo, de la "Cupa Ardealul".

Nicu Goga

05.10.2015.