Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Volei Alba Blaj, din nou în finala campionatului - cronică sentimentală

Volei Alba Blaj s-a calificat în finala campionatului după numai 3 meciuri în semifinala cu Ştiinţa Bacău, echipa noastră reuşind să îşi păstreze invincibilitatea şi după această fază a competiţiei. Deşi a avut nevoie doar de numărul de meciuri minim necesar pentru a merge mai departe, campioana României a fost chinuită de o echipă băcăuană în creştere de formă, care i-a făcut pe jurnaliştii locali să regrete că cele două echipe nu s-au întâlnit în finală. În ultimul meci al semifinalei, Volei Alba Blaj a câştigat, sâmbătă seara, la Bacău, cu 3-2 (25-19, 25-16, 15-25, 21-25, 15-10), după o partidă extrem de spectaculoasă.

După două meciuri foarte grele la Blaj, campioana României a plecat la Bacău cu gândul să tranşeze calificarea în oraşul din care, în urmă cu aproape 100 de ani, a plecat spre Blaj avionul cu documentele Unirii de la 1918. Partida din urbea lui Bacovia nu a fost deloc uşoară, dar în final fetele noastre au obţinut calificarea mult dorită în ultimul act al campionatului.

Pentru suporterii Volei Alba Blaj a fost un chin cumplit acest joc. Emoţiile foarte mari trăite în meciul 2 de la Blaj, în Sala Timotei Cipariu, nu vor putea fi egalate niciodată de cele "de la distanţă", a unui meci urmărit doar în format live-text, pe laptop sau pe telefon, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul autorului rândurilor de faţă. Nu ştiu cum au procedat cei care s-au aflat în situaţia mea, dar mărturisesc, "vinovat", că au fost momente când am ieşit afară, la aer, lăsând live-textul să se producă în laptop şi telefon, ambele părăsite pe birou. În final, vestea calificării m-a bulversat într-un mod pozitiv, făcându-mă să nu mai ştiu să mă bucur, dacă îmi este permis să mă exprim aşa. O bucurie pe care o retrăiesc, an de an, alături de campioana Volei Alba Blaj şi care, în ciuda performanţelor care se adună, rămâne la fel de mare ca prima dată.

Revenind la jocul de la Bacău, remarcăm încă odată lipsa de inspiraţie şi de viziune a televiziunii care deţine drepturile pentru Divizia A1 la volei feminin. Avertizaţi, cel puţin în cronicile din Alba şi Bacău, de intensitatea şi spectaculozitatea meciurilor de la Blaj, aceasta a decis să introducă în grilă doar eventualul joc decisiv, de la Blaj, ratând astfel o partidă "şi mai şi", spre regretul iubitorilor de volei din ţară şi din Blaj în mod special. Volei Alba Blaj părea că îşi asigură victoria mult mai uşor decât în primele două jocuri. După un prim set câştigat la 19, campioana se impune şi mai uşor în cel de-al doilea parţial, câştigat la 16, şi mai avea nevoie de doar un singur set pentru a-şi asigura prezenţa în finală. N-a fost aşa, pentru că gazdele au revenit puternic şi au câştigat clar setul 3, 25-15, pentru ca, după un foarte disputat set 4, să impingă meciul în setul decisiv. Aici experienţa Blajului, şi valoarea individuală, după cum au afirmat antrenorii celor două echipe, au făcut ca jocul şi, implicit, semifinala să fie tranşată de campioana României.

Volei Alba Blaj a evoluat în formula: Ana Grbac, Dubravka Djuric, Ivana Plchotova, Ioana Nemţanu, Jovana Vesovic, Adina Salaoru, Marina Vujovic (libero). Au mai jucat: Valentina Rusu, Jelena Alajbeg, Denisa Viloiu şi Ana Maria Berdilă. Rezervă neutilizată: Adriana Bobi. Nu a făcut parte din lot Leticia Boscacci.

Despre meciul de la Bacău citiţi mai multe AICI

Tot pentru site-ul sport.bacaul.ro , cei doi antrenori au făcut declaraţii la sfârşitul meciului şi semifinalei:

Darko Zakoc, antrenor Volei Alba Blaj: "Nu ştiu ce s-a întâmplat în setul al treilea cu echipa noastră, care a avut o altă faţă comparativ cu primele două seturi. Cred că jucătoarele s-au gândit că meciul e terminat. Eu am remarcat şi după meciul de la Blaj creşterea de formă a echipei din Bacău, care nu avea nimic de pierdut. Ştiinţa a jucat foarte bine, a arătat atitudine, iar noi am avut noroc că am câştigat cu 3-2. Cred că, în final, diferenţa a fost făcută de calitatea individuală în faza de atac, dar şi de faptul că jucătoarele noastre au fost liniştite în tie-break.”

Florin Grapă, antrenor Ştiinţa Bacău: "Îmi pare rău, mi-aş fi dorit să mai lungim această fază de play-off. Ne-am dorit mult, am fost aproape, dar n-a fost să fie, poate la anul. Am revenit de la 0-2, dar, din păcate, nu ne-a ţinut şi setul cinci. Astăzi am suferit la preluare, la serviciu şi poate şi un pic la blocaj, aici s-a făcut şi diferenţa în tie-break. Sincer, cred că, din al doilea meci de la Blaj şi cel de azi, am fi meritat să câştigăm măcar unul. Ne vom lupta până la capăt pentru medalia de bronz, n-am nicio preferinţă pentru adversara din finala mică."

Volei Alba Blaj devine, ca şi anul trecut, prima finalistă a campionatului. Campioana va avea de aşteptat circa două săptămâni pentru a-şi afla adversara din finală. În celaltă semifinală, în care CSM Târgovişte şi CSM Bucureşti se afla la egalitate, 1-1, meciurile 3 şi 4 sunt programate pe 14 şi 15 aprilie, iar eventualul meci decisiv se va desfăşura pe 18 aprilie. Asta înseamnă că finala nu va începe mai devreme de 20 aprilie.

Pentru Volei Alba Blaj urmează participarea la turneul final al Cupei României, ce se va desfăşura la Piatra Neamţ la sfârşitul săptămânii viitoare. Campioana va juca cu CSM Târgovişte, vineri, 8 aprilie, de la ora 16.45, în direct la Digisport, pentru un loc în finala programată duminică, 10 aprilie, de la ora 12.00. În cealaltă semifinală se vor întâlni CSM Bucureşti şi Medicina Târgu Mureş, Cupa României fiind un obiectiv declarat al echipei Volei Alba Blaj, care speră să obţină primul event din istorie.

Eliberat de emoţii şi de bucuria victoriei, închei acest articol. Mulţumesc şi mult succes în continuare, Volei Alba Blaj!

Text: Nicu Goga

Foto: Aurel Roşian

03.04.2016.