Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Volei Alba Blaj - CSM Târgovişte: egalitate în finala campionatului - declaraţii

Volei Alba Blaj şi CSM Târgovişte se află la egalitate după disputarea primelor două meciuri, de la Blaj, din finala campionatului. Vineri, CSM Târgovişte s-a impus în primul meci, cu 3-2 (25-23, 25-21, 19-25, 19-25, 15-13), în timp ce campioana Volei Alba Blaj a câştigat confruntarea de sâmbătă, cu 3-0 (25-20, 25-19, 25-23). Meciurile 3 şi 4 vor avea loc la Târgovişte, joi, 28 aprilie, de la ora 19.30, şi vineri, 29 aprilie, de la ora 19.15, ambele în direct la Digisport 3. La finalul meciurilor de la Blaj, cei doi antrenori au oferit declaraţii, în care au vorbit despre şansele celor două echipe la titlu, după ce scorul la general a devenit 1-1.

Volei Alba Blaj şi CSM Târgovişte au oferit două meciuri frumoase şi echilibrate, făcând o bună propagandă voleiului şi arătând că îşi merită pe deplin locul în finală. N-o să insist prea mult pe evoluţia scorului, pentru că cele două partide au fost televizate şi au putut fi urmărite de toţi iubitorii voleiului din România. În primul meci, gazdele au suferit serios la capitolul preluare şi servicii, în timp ce vicecampioana a excelat pe faza de atac, reuşind să-şi impună jocul în primele două seturi. A urmat apoi trezirea campioanelor, care reuşesc să egaleze la seturi şi se părea că meciul de la Piatra Neamţ, din Cupa României, se repetă, de data asta cu echipa blăjeană care vine din urmă. Nu a fost aşa, pentru că CSM Târgovişte a arătat prospeţime şi inspiraţie în setul 5, pe care şi l-a adjudecat, punctând prima la general.

Sâmbătă, gazdele aveau nevoie de victorie pentru a rămâne în cărţile finalei, pe care au obţinut-o în doar 3 seturi, cu un joc la serviciu mult îmbunătăţit, dar şi cu o strategie mai eficientă pe faza de atac, totul şi pe fondul unei prestaţii mult sub cea din seara precedentă a echipei din Târgovişte.

Iată ce au declarat, la final, oficialii celor două formaţii:

Darko Zakoc, antrenor Volei Alba Blaj: "În primul meci nu am reuşit să jucăm aşa cum ne-am propus şi am pierdut în 5 seturi, ca şi la Piatra Neamţ, lucru care i-a dat un avantaj moral echipei din Târgovişte. Sâmbătă aveam datoria de a juca altceva, pentru că toată lumea aştepta o victorie şi mă bucur că am obţinut-o. Fetele au arătat caracter şi dorinţă de revanşă şi mă bucur că am reuşit să obţinem victoria. Am avut un pic de noroc în setul 3, pentru că nu ştiu cum ar fi arătat meciul dacă îl pierdeam. La Târgovişte este posibil orice, cele două echipe se cunosc bine acum, depinde şi de inspiraţia şi de forma din ziua jocului. Noi trebuie să jucăm aşa cum ştim pentru a învinge la Târgovişte."

Zoran Terzic, antrenor CSM Târgovişte: "Meciul al doilea l-am pierdut din cauza noastră, pentru că Blajul nu a jucat foarte bine. Consider că am făcut cel mai slab joc de când sunt eu la această echipă şi nu înţeleg ce s-a întâmplat cu jucătoarele mele experimentate, care au considerat că este suficientă o victorie, s-au mulţumit cu victoria de vineri seară şi au ratat şansa de a merge la Târgovişte cu 2-0 la general. Şansele la câştigarea campionatului sunt cam egale, însă nu trebuie să uităm că Blajul are cea mai bună echipă din România şi pleca favorită chiar şi dacă pierdea ambele meciuri, dar vom vedea la Târgovişte ce va fi."

Sergiu Ştefănescu, preşedinte Volei Alba Blaj: "Ştiam că sunt meciuri dificile, în prima zi ne-a lipsit ceva, iar în al doilea meci am jucat cu foarte multă determinare. Le mulţumim tuturor suporterilor din sală, care ne-au sprijinit în momentele grele şi au fost alături de noi. Şansele la titlu sunt egale, dar suntem obligaţi să câştigăm cel puţin un meci pe terenul adversarei."

Finala se mută la Târgovişte, pentru următoarele două partide. Meciurile 3 şi 4 vor avea loc joi, 28 aprilie, de la ora 19.30, şi vineri, 29 aprilie, de la ora 19.15, ambele în direct la Digisport 3. În cazul în care egalitatea la general se va menţine şi după cele două confruntări de sub Turnul Chindiei, partida decisivă va avea loc la Blaj, joi, 5 mai, de la ora 18.00, în direct la Digisport.

O amplă galerie foto de la cele două meciuri găsiţi AICI

Text: Nicu Goga

Foto: Aurel Roşian

25.04.2016.