Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Volei Alba Blaj, câştigătoare detaşată a sezonului regulat; statistică şi reacţii după victoria clară cu CSM Târgovişte

Volei Alba Blaj a învins, luni seara, CSM Târgovişte, cu 3-0 (25-12, 25-21, 25-22), în ultimul meci al sezonului regulat al Diviziei A1 la volei feminin. Cu un parcurs aproape perfect (63 de puncte din 66 posibile), campioana României încheie prima fază a competiţiei pe primul loc, la 7 puncte diferenţă faţă de a doua clasată, fiind favorită la cucerirea celui de-al treilea titlu naţional din palmares. În primul meci al fazei a doua a Diviziei A1, Volei Alba Blaj va primi vizita ocupantei locului 6, CSM Lugoj, sâmbătă, 18 martie, de la ora 18.00.

Meciul cu vicecampioana României a fost mai uşor decât se anunţa pe hârtie. Fără două piese de bază (Milagros Collar şi Roxana Ivanof, accidentate), CSM Târgovişte a fost fără replică în acest joc, mai ales în primele două seturi, dominate categoric de campioana României. Cu echipa de bază în teren, Volei Alba Blaj a început lansat meciul, câştigând primul set cu 25-12. Nici setul secund nu a avut o desfăşurare diferită, dar relaxarea campioanelor, la scorul de 24-16, le-a permis oaspetelor să se apropie până la 24-21. Setul al treilea început mai echilibrat, însă echipa noastră a păstrat în permanenţă o diferenţă de 4-5 puncte în faţa adversarului. CSM Târgovişte s-a apropiat până la 23-21, însă, după un time-out luat la timp de Darko Zakoc, fetele noastre au gestionat perfect finalul de meci, 25-22, pentru a se impune în minimum de seturi, scoţând, practic, vicecampioana din lupta pentru titlu.

Statistică

- Volei Alba Blaj a obţinut, în acest meci, 75 de puncte: 10 aşi, 48 atacuri, 6 blocaje, 11 erori ale adversarului;
- CSM Târgovişte a realizat, în acest meci, 55 de puncte: 4 aşi, 28 atacuri, 7 blocaje, 16 erori ale adversarului;
- Adina Salaoru (Volei Alba Blaj) a realizat cele mai multe puncte (14), urmată de coechipierele sale Tatsiana Markevich (13) şi Nneka Onyejekwe (12), de la CSM Târgovişte cele mai multe puncte fiind făcute de Alexandra Sobo (12) şi Sara Klisura (12);
- Alexandra Sobo (CSM Târgovişte) a realizat cele mai multe puncte din blocaj (3), urmată de Adina Salaoru (Volei Alba Blaj) şi Nadja Ninkovic (Volei Alba Blaj), ambele cu câte 2 blocaje câştigătoare;
- Nadja Ninkovic (Volei Alba Blaj) a realizat cele mai multe puncte din serviciu (4);
- Volei Alba Blaj a avut o medie de 56% preluare pozitivă (38% perfectă), în timp ce CSM Târgovişte a realizat o medie de 27% preluare pozitivă (13% perfectă);
- Marina Vujovic (Volei Alba Blaj) a avut cea mai bună preluare perfectă (50%), în condiţiile în care de la CSM Târgovişte la acest capitol prima a fost Alexandra Trică (16% perfectă).

Declaraţii

Dragan NESIC, antrenor CSM Târgovişte: "Vreau să felicit Blajul. Probabil, după acest meci, a câştigat, în proporţie de 95%, campionatul. Este o victorie meritată, corectă, pentru că este cea mai bună echipă de România, a investit mult şi inteligent, Volei Alba Blaj are cele mai bune jucătoare şi un staff foarte bun şi valoros şi vreau să-i felicit pe toţi cei de aici. În ceea ce priveşte echipa mea, astăzi, din păcate, nu am putut conta pe două jucătoare de bază, care sunt accidentate, nu am avut întreaga echipă la dispoziţie. Sper ca până săptămâna viitoare să rezolvăm problema accidentărilor pentru că vom începe lupta pentru locul 2, cu CSM Bucureşti."

Darko ZAKOC, antrenor Volei Alba Blaj: "Pornim faza a doua a campionatului cu un avantaj de 7 puncte, ce ne dă speranţe că vom termina pe primul loc, dar ceea ce este sigur e că echipa noastră nu se va relaxa, avem un program strâns, cu meciuri din 3 în 3 zile, sâmbătă e primul meci, marţi jucăm cu CSM Bucureşti, care va conta mult, şi trebuie să fim foarte atenţi. Astăzi au existat câteva oscilaţii în jocul echipei, care nu-mi plac, dar e important că obiectivul nostru a fost realizat la final. Nu vreau să vă răspund la întrebarea privind etapa din play-off în care vom deveni campioni, doar meteorologii fac prognoze, sunt 30 de puncte în joc şi eu vreau ca echipa mea să câştige fiecare punct pus în joc, aşa sunt educat. Îi mulţumesc domnului Nesic pentru aprecieri şi felicitări, dar nu comentez ce zice (n.r. că Blajul este în proporţie de 95% campioană)."

Sergiu ŞTEFĂNESCU, preşedinte Volei Alba Blaj: "A fost un sezon regulat foarte bun, în care am pierdut doar 3 puncte şi 7 seturi, am jucat foarte bine, mai ales pe final. Şi astăzi am făcut un meci excelent, chiar dacă scorul strâns din ultimele seturi nu o arată, dar a fost o victorie foarte clară şi ne-am asigurat calitatea de favoriţi la câştigarea campionatul, prin avantajul acesta de 7 puncte am luat o opţiune serioasă pentru obţinerea celui de-al treilea titlu consecutiv."

Echipe

VOLEI ALBA BLAJ, antrenor Darko ZAKOC: Ana ANTONIJEVIC 4p. (2 aşi) - Nadja NINKOVIC 11p. (4 aşi, 2 blocaje), Tatsiana MARKEVICH 13p. (1 blocaj), Nneka ONYEJEKWE 12p. (1 as), Adina SALAORU (cpt.) 14p. (2 aşi, 2 blocaje), Samara RODRIGUES DE ALMEIDA 9p. (1 as, 1 blocaj) - Marina VUJOVIC (libero). Au mai jucat: Ana Maria BERDILĂ 0p., Rebecka LAZIC 0p. şi Dubravka DJURIC 1p.

CSM TÂRGOVIŞTE, antrenor Dragan NESIC: Diana CALOTĂ (cpt.) 0p. - Bianca MITRĂNESCU 2p. (1 as), Ramona MARCIU 6p. (1 as, 2 blocaje), Sara KLISURA 12p. (1 as), Alexandra SOBO 12p. (3 blocaje), Alexandra TRICĂ 4p. (1 blocaj) - Suzana CEBIC (libero). Au mai jucat: Bernarda BRCIC 3p. (1 as, 1 blocaj) şi Ecaterina GHIŢĂ 0p.

Meciul Volei Alba Blaj - CSM Târgovişte a fost arbitrat de Paul ALEXI-SZABO (A1, Oradea) şi Tudor POP (A2, Cluj Napoca).

În urma acestui rezultat, Volei Alba Blaj acumulează 63 de puncte (din 66 posibile), zestre cu care va intra în cea de-a doua fază a campionatului. Campioana României este urmată, în clasament, de CSM Bucureşti (56 puncte) şi CSM Târgovişte (50 puncte).

Volei Alba Blaj va disputa primele două partide din faza a doua a Diviziei A1 pe teren propriu, urmând să primească vizita echipelor CSM Lugoj (sâmbătă, 18 martie, de la ora 18.00) şi CSM Bucureşti (marţi, 21 martie, ora 17.00, în direct la Digisport).

O amplă galerie foto de la acest meci, AICI

Text şi foto: Nicu Goga

14.03.2017.