Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Volei Alba Blaj câştigă restanţa de la Craiova şi încheie neînvinsă turul

Volei Alba Blaj a câştigat, marţi seară, restanţa cu SCMU Craiova şi a încheiat turul Diviziei A1 pe primul loc, cu 32 de puncte, din 33 posibile. La Craiova, campioana României s-a impus cu 3-0 (25-16, 25-14, 25-10), într-un meci care a durat o oră şi cinci minute şi care a contat pentru etapa a cincea. A fost ultimul meci din acest an pentru fetele noastre, echipa blăjeană încheind un 2015 fantastic, în care a cucerit, pentru prima dată în istorie, titlul de campioană a României, reuşind o performanţă istorică.

Dacă în precedentele două jocuri interne Darko Zakoc a folosit o formulă compusă din jucătoare care au evoluat mai puţin în acest sezon, în meciul de la Craiova tehnicianul sârb a preferat să joace cu prima echipă, pentru a evita orice complicaţie. Cu excepţia primului set, în care gazdele au revenit de la 2-7 la 8-7 şi au ţinut aproape până la 15-16, Volei Alba Blaj a dominat clar partida, pe care a câştigat-o fără emoţii.

Volei Alba Blaj a evoluat în formula Ana Grbac, Jovana Vesovic, Ivana Plchotova, Anamaria Berdilă, Adina Salaoru (cpt.), Dubravka Djuric, Marina Vujovic (libero), pe parcurs intrând Denisa Viloiu, Carmen Mateaş, Adriana Bobi şi Silvana Chausheva.

La SCMU Craiova nu a evoluat Adina Stanciu, accidentată. În schimb, alte trei foste jucătoare blăjence, Delia Pădurean, Roxana Geoge Lupu şi Ioana Vodă, au evoluat pentru gazde, primele două fiind chiar titulare în meciul contra fostei lor echipe.

Volei Alba Blaj încheie turul cu 32 de puncte, 11 victorii din 11 posibile, singurul punct fiind pierdut la Bucureşti, în victoria cu CSM. Campioana României are patru puncte mai multe decât ocupanta locului doi, CSM Bucureşti, şi 13 puncte peste ocupanta locului cinci, Ştiinţa Bacău. Putem spune astfel, fără a ne hazarda prea mult, că echipa noastră şi-a asigurat, în mare măsură, prezenţa în semifinalele campionatului. Remarcabil este şi faptul că Volei Alba Blaj şi-a învins urmăritoarele chiar pe terenul acestora, în acest tur de campionat.

Campionatul se va relua, teoretic, pe 23 ianuarie 2016, când la Blaj ar urma să vină Dinamo. Volei Alba Blaj va juca mai devreme, însă, pentru că, pe 20 ianuarie 2016, se va deplasa la Piacenza, pentru meciul din Liga Campionilor.

Mulţumiri colegului Ionuţ Greere, de la Sportul Doljean, pentru informaţiile furnizate de la acest meci!

Text: Nicu Goga

Foto: Sportul Doljean

15.12.2015.