Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Volei Alba Blaj - Ştiinţa Bacău 3-0 - cronică, statistică, declaraţii, foto

Volei Alba Blaj a învins Ştiinţa Bacău cu 3-0 (25-20, 25-16, 25-18), într-un meci din cadrul etapei a VIII-a a Diviziei A1 la volei feminin. Campioana României a avut emoţii doar în primul set, când a fost condusă chiar şi la 8 puncte diferenţă, însă a revenit în stil mare şi a obţinut o victorie în 3 seturi, după cea mai bună prestaţie din acest sezon, aşa cum remarca, la sfârşitul partidei, antrenorul Darko Zakoc. Volei Alba Blaj este lider neînvins al campionatului, cu 26 puncte (din 27 posibile) şi se pregăteşte pentru o serie de 4 deplasări consecutive, la Medicina Târgu Mureş, CSM Târgovişte, CSM Bucureşti şi Dinamo Moscova (în Liga Campionilor).

Cronică

Deşi în sezonul trecut a câştigat toate cele 5 meciuri directe, nici una dintre acestea nu au fost atât de "uşoare" pentru campioana Volei Alba Blaj precum cea de sâmbătă seara. O întâlnire care a avut un început neaşteptat, cu echipa oaspete în prim plan, care a profitat din plin de preluarea defectuoasă din tabăra gazdelor. Aşa se face că Ştiinţa a condus cu 6-0, 11-3 şi 14-6 şi părea că se îndreaptă liniştit spre câştigarea setului. Nu a fost aşa, pentru că Darko Zakoc a făcut mişcarea câştigătoare, o trimite în teren pe Ana Maria Berdilă în locul Samarei Rodrigues, iar energia jucătoarei născute la Galaţi a fost molipsitoare pentru întreaga echipă, care, ca prin farmec, s-a "trezit". Ce a urmat a fost o adevărată demonstraţie de forţă din partea campioanelor, care au câştigat setul fără emoţii. Seturile 2 şi 3 au consfiinţit supremaţia campioanei României, care s-a impus sec, cu 3-0, după 78 de minute de joc efectiv.

Statistică

Tatsiana Markevich a reuşit şi de această dată cele mai multe puncte (16), fiind urmată de Nneka Onyejekwe (13) şi de Nikoleta Perovic, de la Ştiinţa Bacău (12). Cu toate că au început slab la preluare, blăjencele au avut cele mai multe preluări reuşite, cu o medie de 47% (Tatsiana Markevich 54% şi Marina Vujovic 54%), faţă de 31% Ştiinţa Bacău (Cristina Cazacu 44%). Volei Alba Blaj a avut 11 blocaje reuşite (Nneka Onyejekwe 3), în timp ce băcăuancele au punctat cu blocajul de 6 ori (Tvetelina Zarkova 2 şi Georgiana Faleş 2). Volei Alba Blaj a punctat din serviciu de 5 ori (Ana Maria Berdilă 2), în timp ce Ştiinţa Bacău a avut 3 aşi.

Declaraţii

Darko Zakoc, antrenor Volei Alba Blaj:

"Am intrat în meci cu câteva greşeli, în special la preluare, fetele au fost puţin nervoase, dar apoi am intrat în ritmul nostru, cu blocaj bun, contraatacuri reuşite şi servicii puternice, executate aşa cum le-am pregătit pentru acest meci. Am controlat acest joc, s-a văzut şi din faptul că Bacăul ne-a condus în primul set cu 8 puncte, iar apoi l-am câştigat cu 5 puncte avans. Setul 2 a fost cel mai bun pe care l-am făcut în acest an, iar în setul trei ne-am relaxat puţin, am aşteptat reacţia adversarului, a lipsit puţin atenţia la blocaj şi serviciile nu au mai fost aşa de puternice, dar am controlat jocul şi în această perioadă. Toate echipele au meciuri grele cu Ştiinţa Bacău, dar ne bucurăm că am obţinut o victorie care contează foarte mult, 3-0, 3 puncte şi mergem înainte.

Noi am pregătit şi am discutat mult, în acest campionat, despre cum trebuie să jucăm, intrăm în fiecare meci cu dorinţa să câştigăm fiecare meci, 3-0 sau 3-1 dacă se poate, primul meci cu CSM Bucureşti a fost ceva specific, ne-am întîlnit în formulă completă doar înaintea acelui meci, pe care l-am jucat cu oscilaţiile pe care le-am întâlnit şi astăzi. Eu am mai anunţat, trebuie timp, voleiul este un joc de echipă, toată echipa, cum a fost şi astăzi, trebuie să joace, astăzi, în special, Ana Maria Berdilă a intrat şi a dat energie echipei, într-un moment dificil, şi a schimbat atitudinea echipei, fără a fi vorba de schimbări în tactica jocului. Câteodată asta e important, o bună atmosferă în teren şi ceva ce ţine echipa împreună.

Urmează un meci la Târgu Mureş, aici aproape, după aceea vin cele din luna decembrie, unde sper că vom atinge cea mai bună formă din această parte a sezonului, jucăm la Târgovişte şi la CSM Bucureşti şi apoi ne vom deplasa la Moscova. Va fi greu, vom avea deplasări lungi, dar echipa este pregătită din punct de vedere voleibalistic, mai trebuie doar să fim pregătiţi şi din punct de veder psihologic pentru a da tot ceea ce este mai bun în aceste meciuri."


Sergiu Ştefănescu, preşedinte Volei Alba Blaj:

"A fost un meci dificil, mai ales în primul set, am spus şi înainte că Bacăul este o echipă imprevizibilă, dar până la urmă, alături de public, am reuşit să întoarcem partida şi am reuşit să câştigăm, în 3 seturi, 3 puncte foarte importante în economia acestui campionat. Felicit toată echipa, mulţumesc publicului, a câştigat echipa care a muncit mai mult şi care a avut valoare, iar astăzi a fost Volei Alba Blaj."

Echipe

VOLEI ALBA BLAJ, antrenor Darko Zakoc: Ana Antonijevic 6p. (1 as, 2 blocaje) - Adina Salaoru - cpt. 10p. (1 as), Nadja Ninkovic 4p. (2 blocaje), Samara Rodrigues 1p., Tatsiana Markevich 16p. (1 blocaj), Nneka Onyejekwe 13p. (1 as, 3 blocaje) - Marina Vujovic (libero). Au mai intrat: Ana Maria Berdilă 10 p. (2 aşi, 2 blocaje) şi Dubravka Djuric 5p. (1 blocaj).

ŞTIINŢA BACĂU, antrenor Florin Grapă: Ivana Zburova 1p. (1 as) - Nikoleta Perovic 12p., Denisa Rogojinaru- cpt. 1p., Cristina Cazacu 8p. (1 blocaj), Tsvetelina Zarkova 7p. (1 as, 2 blocaje), Georgiana Faleş 3p. (1 as) - Nicoleta Manu (libero). Au mai intrat: Irina Radu 7p. (1 blocaj), Sabina Miclea 3p. (2 blocaje), Crina Bălţatu 1p., Ana Otasevic 0p. şi Mihaela Albu (libero).

Volei Alba Blaj rămâne singura echipă neînvinsă în Divizia A1, campioana României fiind lider cu 26 de puncte (din 27 posibile), după 9 meciuri jucate. Ştiinţa Bacău are 16 puncte (din 8 jocuri) şi ocupă locul 4 în clasament, cel puţin până la meciul dintre Dinamo şi CSM Târgovişte, ce se va disputa duminică după amiază.

Pentru Volei Alba Blaj urmează o serie de 4 deplasări consecutive, la Medicina Târgu Mureş (sâmbătă 26 noiembrie, ora 18.00), CSM Târgovişte (în jurul date de 3 decembrie), CSM Bucureşti (în jurul datei de 10 decembrie) şi Dinamo Moscova (în Liga Campionilor, 14 decembrie, ora 18.00).

Text şi foto: Nicu Goga

20.11.2016.