Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Vineri, la Blaj, soprana Raluca Lucia Cîmpean susţine primul concert "acasă"

Primăria Municipiului Blaj îi invită pe blăjeni, vineri 8 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Cultural "Iacob Mureşianu", la concertul "Armonii de Primăvară". Recitalul vocal – instrumental va fi susţinut de soprana Raluca Lucia Cîmpean, violonistul Dan Liviu Cernat şi pianistul Ovidiu Pârjol, graţie unui proiect iniţiat de Asociaţia Culturală Sincretic Art. Prezentarea va fi realizată de jurnalistul şi scriitorul Ion Moldovan. În program vor fi lucrări de Sergei Rachmaninoff , Tiberiu Brediceanu, Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Bill Evans şi Fritz Kreisler.

Raluca Lucia Cîmpean a absolvit Colegiul National "I. M. Clain" din Blaj şi Facultatea de Litere, secţia Engleză-Română, din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, Cluj. Este doctor în filologie, magna cum laude, al Universităţii din Heidelberg, Germania. A fost lector la University of Massachusetts, Boston, din 2011 până în 2015, iar în prezent este cadru universitar asociat Departamentului de Engleză al Facultăţii de Litere din cadrul UBB. Este autor de articole şi al unei monografii care are în centru figura preşedintelui John F. Kennedy, publicată de editura americana Rowman and Littlefield. Raluca este studentă în anul III, la Academia de Muzica "Gheorghe Dima", secţia canto classic. A susţinut recitaluri în zona metropolitană Boston şi în România. A participat la cursurile de maiestrie "Hariclea Darclee" oferite de soprana Mariana Nicolesco.

Dan Liviu Cernat a absolvit Liceul de Arte "Regina Maria" din Alba Iulia, fiind unul dintre cei mai merituoşi elevi ai acestei şcoli, obţinând numeroase premii la olimpiadele naţionale şi concursurile de muzică. Acest lucru a făcut să fie remarcat de baroneasa Emma Nicholson, care i-a oferit oportunitatea unei burse de studiu la Academia Regală din Londra. După absolvirea Academiei Regale s-a reîntors în ţară şi a început colaborarea cu Centrul de Cultură "Augustin Bena" Alba, ca solist instrumentist, urmând şi studii muzicale la Academia "Gheorghe Dima" din Cluj Napoca. Începând din 2013 este dirijorul Orchestrei de Cameră "Augustin Bena".

Pianistul Ovidiu Pârjol s-a născut la Alba Iulia în 1982. A urmat studiul pianului la Alba Iulia, Bucureşti şi Braşov, sub îndrumarea profesorilor Rita Vrînceanu, Stela Avesalon, Vlad Dimulescu, Stela Drăgulin, Horia Mihail şi Horia Cristian. A fost distins cu numeroase premii la competiţii naţionale şi internaţionale (Premiul I la Concursul Internaţional "Pro Piano" Bucureşti 2000, Premiul I la Olimpiada Naţională de Muzică Botoşani 2002, ş.a.). A participat în iulie 1998 la emisiunea televizată a d-lui Iosif Sava, "Lista lui Sava", desfăşurată la Palatul Cotroceni. A susţinut recitaluri radiodifuzate în direct în cadrul emisiunii "Muzicieni de azi, muzicieni de mâine" la Radio România Cultural în 2001, 2004 şi 2007. A realizat înregistrări la Radio România Muzical în mai 2001. A susţinut recitaluri la Sala Mică a Ateneului Român. A concertat la filarmonicile din Ploieşti, Braşov, Târgu-Mureş, Râmnicu-Vâlcea şi la Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi. Este pianist acompaniator şi profesor la Liceul de Arte, se arată într-un comunicat al Primărie Blaj, de promovare a evenimentului muzical de vineri seara.

07.04.2016.