Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Trei autoturisme căutate în Marea Britanie, găsite la Blaj

Trei autoturisme achiziţionate în leasing în Marea Britanie, în valoare de 47.000 lire sterline, pentru care s-au plătit doar o parte din rate, au fost găsite la Blaj, înmatriculate pe numele unor persoane fizice. Patru persoane sunt cercetate pentru înşelăciune, fals şi pentru tăinuire.

Astfel, joi, 17 mai a.c., poliţiştii Serviciului de investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au efectuat patru percheziții la domiciliile unor persoane din municipiul Blaj, bănuite de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tăinuire.

Se pare că, în anul 2017, doi bărbaţi, de 38 şi 39 de ani, ar fi achiziționat, din Marea Britanie, în sistem leasing, trei autoturisme, în valoare totală de 47.000 de lire sterline, ar fi plătit o parte din rate, după care le-ar fi adus în România, unde, folosindu-se de documente şi declaraţii false, le-ar fi înmatriculat pe numele unor rude.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate, poliţiştii au identificat cele trei autoturisme căutate de autorităţile din Marea Britanie, acestea fiind indisponibilizate, în vederea restituirii.

Faţă de cei de cei doi bărbaţi cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar faţă de alte două persoane, rude cu bărbaţii, pe numele cărora au fost înmatriculate autovehiculele, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de tăinuire.

Pentru depistarea autoturismelor, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internaţională - Inspectoratul General al Poliţiei Române.

La efectuarea percheziţiilor, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au fost sprijiniţi de poliţiştii din Blaj şi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Nicu Goga

18.05.2018.