Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Sambata, 12 iulie 2014: Sarbatoarea Petrisatului

Primaria Municipiului Blaj organizeaza la sfarsitul acestei saptamani Sarbatoarea Petrisatului.

In conditiile in care la Petrisat locuiesc in proportie de peste 90% doar etnici maghiari, dansurile si muzica traditionala maghiara vor fi principalele ingrediente ale acestei sarbatori, startul manifestarii urmand a fi dat sambata, 12 iulie, cu incepere de la ora 11.00.

Evenimentul va incepe cu o slujba religioasa oficiata la biserica din centrul localitatii si va continua cu un moment de sarbatorire a cuplurilor ajunse la 25 si 50 de ani de casatorie. Dupa depunerea coroanelor de flori la monumentul eroilor din Petrisat , intreaga comunitate va participa la un pranz comun, ce va fi organizat la noul camin din localitate.

Programul artistic va fi asigurat, cu incepere de la ora 17.30, de copiii si tinerii din Petrisat, de Ansamblul "Hanga" din localitate, precum si de Ansamblul "Kokenyes" din Tarnaveni. Ziua se va incheia cu activitati sportive, dar si cu balul fiilor satului.

Referitor la aceasta manifestare, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a declarat ca "in fiecare an ne straduim sa incurajam organizarea a cate unui astfel de eveniment important pentru comunitatile rurale pe care municipiul nostru le pastoreste. Incercam sa-i aducem acasa cu aceasta ocazie pe cei plecati in alte zari, dar si sa dam celor ramasi oportunitatea de a petrece timpul liber intr-un mod prietenos si armonios", se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Blaj.

10.07.2014.