Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Să fie victorie: Volei Alba Blaj - Rocheville Le Cannet, miercuri, de la ora 18.00 - avancronica

Volei Alba Blaj dispută miercuri, 27 ianuarie, de la ora 18.00, ultimul meci din sezonul ei de debut în Liga Campionilor la volei feminin, Campioana României va întâlni, la Sibiu, vicecampioana Franţei, Rocheville Le Cannet, într-un meci ce contează pentru Grupa F, ce va fi transmis de Digisport 2. Cu locul 3 asigurat deja în grupă, Volei Alba Blaj are nevoie de o victorie de 3 puncte pentru a fi sigură de calificarea în sferturile de finală ale Cupei CEV, a doua competiţie valorică intercluburi. La partida de miercuri seara, la care intrarea este liberă, există un interes enorm din partea blăjenilor, astfel încât este aşteptată o nouă atmosferă superbă în Sala Sporturilor Transilvania.

Cuvântul de ordine pentru Volei Alba Blaj înaintea acestui meci este victoria. Argumente: victoria din meciul tur, scor 3-1 (foto), excelenta prestaţie de la Piacenza şi necesitatea unui succes pentru accederea în sferturile de finală ale Cupei CEV.

Ar fi o nouă performanţă, într-un timp scurt, pentru campioana României şi pentru comunitatea blăjeană, aşa cum a remarcat şi primarul Gheorghe Valentin Rotar: "Este un meci important, ultimul din Liga Campionilor, acolo unde aţi văzut că ne-am prezentat onorabil. Avem ca obiectiv victoria de 3 puncte, pentru a putea să ne calificăm în cea de-a doua competiţie valorică, Cupa CEV. Ar fi încă o mare performanţă pentru Blaj accederea în primele opt echipe din Cupa CEV. Invit blăjenii în număr cât mai mare să ne susţină la Sibiu, blăjenii din Sibiu şi din localităţile din jurul Sibiului, precum şi iubitorii sportului din zonă, pentru a fi alături de noi şi în acest meci şi a crea o atmosferă aşa cum numai ei o ştiu face."

Foarte optimist s-a arătat şi antrenorul Darko Zakoc: "Suntem pentru prima dată favoriţi într-un meci din Liga Campionilor şi sperăm să ne onorăm acest statut. Aştept o evoluţie bună din partea jucătoarelor mele, 3 puncte pentru noi contează în vederea calificării în Cupa CEV, toţi ne dorim asta, toţi aşteaptă asta şi sperăm că vom avea parte şi de sprijinul suporterilor din tribună şi cred că vom reuşi să câştigăm cum vrem."

Ultimul meci din sezonul de debut în Liga Campionilor trebuie să fie unul în care Volei Alba Blaj va onora cum se cuvine parcursul în această competiţie, spune Sergiu Ştefănescu, preşedintele campioanei României: "În primul rând, ne vom lua 'la revedere' într-un mod onorabil şi, zic eu, trebuie să mulţumim tuturor celor care ne-au susţinut în această competiţie. În al doilea rând, se trage cortina, sper cu o victorie în faţa unei săli care să fie arhiplină ca de obicei, mai ales ţinând cont de rezultatele foarte bune din ultimul timp, şi să ne bucurăm miercuri seară de o calificare în sferturile de finală ale Cupei CEV."

Echipa cu punctajul cel mai bun de pe locul 3 va merge în Top 12 Liga Campionilor, în timp ce următoarele 4 clasate pe poziţiile 3 în grupe se vor califica în Cupa CEV. Pentru a fi sigură de calificarea în Cupa CEV, şi a nu rămâne la mâna rezultatelor din celelalte meciuri, Volei Alba Blaj trebuie să obţină o victorie de 3 puncte, având în vedere punctajele pe care le au celelalte 5 echipe situate în acest moment pe locul 3 în grupele Ligii Campionilor.

Loturile celor doua echipe pentru meciul de miercuri

Volei Alba Blaj, antrenor Darko ZAKOC: 2 Adina SALAORU, 3 Jovana VESOVIC, 4 Leticia BOSCACCI, 5 Denisa VILOIU, 6 Ana Maria BERDILĂ, 8 Ana GRBAC, 9 Dubravka DJURIC, 11 Ioana NEMŢANU, 15 Adriana BOBI, 16 Marina VUJOVIC (L), 17 Ivana PLCHOTOVÁ, 18 Jelena ALAJBEG. Nu a prins foaia oficială Valentina RUSU.

Rocheville LE CANNET, antrenor Ricardo MARCHESI: 1 Jineiry MARTINEZ, 4 Anne-Sophie BAUER, 5 Yevgeniya NYUKHALOVA, 6 Alessandra GUERRA FRANCO, 7 Niverka Dharlenis MARTE FRICA, 9 Elisabeth FEDELE, 11 Mira TODOROVA, 12 Emeline ROY, 13 Anastasia KORNIENKO, 15 Anais CAULLET, 18 Marina ZAMBELLI, 20 Sayaka TSUTSUI.

Clasament Grupa F

1. Nordmeccanica Piacenza 14 puncte (15-3)
2. Dinamo Moscova 12 puncte (13-3)
3. Volei Alba Blaj 4 puncte (5-13)
4. Rocheville Le Cannet 0 puncte (1-15)

Programul Volei Alba Blaj în Liga Campionilor

27 octombrie 2015: Rocheville Le Cannet – CS Volei Alba Blaj 1-3;
11 noiembrie 2015: CS Volei Alba Blaj – Nordmeccanica Piacenza 0-3;
25 noiembrie 2015: Dinamo Moscova – CS Volei Alba Blaj 3-0;
9 decembrie 2015: CS Volei Alba Blaj - Dinamo Moscova 0-3;
20 ianuarie 2016: Nordmeccanica Piacenza – CS Volei Alba Blaj 3-2;
27 ianuarie 2016: CS Volei Alba Blaj - Rocheville Le Cannet.

Text: Nicu Goga

Foto: CEV

26.01.2016.