Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Obiectiv Cupa României: Volei Alba Blaj - CSM Târgovişte, vineri, de la ora 16.45, în semifinale

Volei Alba Blaj va lupta, vineri, 8 aprilie, cu CSM Târgovişte, pentru un loc în finala Cupei României la volei feminin. Prezentă pentru a doua oară consecutiv în semifinalele acestei competiţii, campioana României deschide turneul final de la Piatra Neamţ, cu un meci în care va întâlni vicecampioana ţării. Partida va începe la ora 16.45 şi va fi transmisă în direct de Digisport 4. Obiectivul echipei noastre este câştigarea acestui trofeu, oficialii echipei exprimându-şi speranţa că Volei Alba Blaj va realiza, în acest an, primul event din istorie.

Calificată, din nou, în finala campionatului, Volei Alba Blaj speră să realizeze, în premieră, şi o calificare în finala Cupei României, de care a fost foarte aproape în urmă cu un an. Pentru a realiza acest lucru, campioana României trebuie să învingă vicecampioana CSM Târgovişte în semifinala care se va disputa vineri, 8 aprilie, de la ora 16.45, în meciul care va deschide cele două turnee finale, feminin şi masculin, organizate de municipiul Piatra Neamţ. Partida va fi transmisă în direct de Digisport 4, post care va transmite toate confruntările din Cupa României.

Oficialii blăjeni nu şi-au ascuns obiectivul cu care vor aborda, sperăm, meciurile de la Piatra Neamţ, obiectivul fiind câştigarea, în premieră, şi al acestui trofeu, care ar completa palmaresul intern al campioanei României. Va fi însă un obiectiv nu tocmai uşor de realizat, mai ales că totul depinde de un singur meci, şi nu de mai multe, aşa cum afirmă antrenorul principal al echipei noastre, Darko Zakoc:

"Cupa României este o competiţie absolut specifică, particulară, diferită de campionat. Poţi să joci doar un meci sau să ajungi să câştigi trofeul. Toate cele patru echipe, ajunse la Piatra Neamţ, au aceeaşi dorinţă de a câştiga şi sunt de valori apropiate. Noi avem în spate, totuşi, atâtea victorii, astfel că pentru echipa noastră este momentul confirmărilor. Adversarul nostru din semifinală este unul cu calităţi incontestabile şi fiecare are şansa lui. Eu aştept, însă, de la echipa noastră un joc mai bun decât cel din semifinala de la Bacău. Pot să spun că la prima minge a turneului, toate prognozele vor pica şi cine este mai bun şi mai concentrat va câştiga."

Adversarul din semifinale, CSM Târgovişte, este considerat, de conducătorii clubului drept cel mai tare în lupta pentru titlu, astfel încât meciul de vineri poate fi privit şi ca pe o repetiţie înaintea unei eventuale reîntâlniri în finala campionatului. În cele două meciuri din campionat, Volei Alba Blaj a trecut de CSM Târgovişte cu acelaşi scor, 3-1, cea mai importantă dintre acestea fiind ultima, de pe 7 martie (foto 1), de la Blaj, deoarece vicecampioana a jucat în actuala componenţă şi cu sârbul Zoran Terzici pe bancă.

În cazul în care va trece de CSM Târgovişte, Volei Alba Blaj va juca în finala Cupei României cu învingătoarea dintre CSM Bucureşti şi Medicina Târgu Mureş, care se vor întîlni în al doilea meci al zilei, programat de la ora 19.15, tot în direct la Digisport 4. Dacă proaspăta câştigătoare a Cupei Challenge va trece de echipa din Târgu Mureş, formaţia noastră, în eventualitatea calificării în finală, va juca şi cu celălalt posibil adversar din finala campionatului.

Finala Cupei României va avea loc duminică, 10 aprilie, de la ora 12.00, va fi transmisă în direct de Digisport 4 şi va fi urmată de finala Cupei României la volei masculin, semifinalele băieţilor fiind programate sâmbătă la prânz. Ca şi la ediţiile precedente, învinsele din semifinale nu vor juca juca pentru locul trei.

În altă ordine de idei, Volei Alba Blaj a punctat şi la capitolul imagine. Echipa noastră beneficiază, începând din această săptămână, de un autocar nou nouţ (foto 2), personalizat, vopsit în culorile şi însemnele campioanei României, graţie operatorului local de transport, Gicu Trans, care a decis să promoveze imaginea clubului pe unul din autocarele sale.

Mult succes, Volei Alba Blaj!

Nicu Goga

07.04.2016.