Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

O victorie si suntem in finala! Avancronica CSM Bucuresti - Volei Alba Blaj

Volei Alba Blaj are sansa, in aceasta saptamana, sa obtina cea mai mare performanta din istorie, calificarea in finala campionatului, avand nevoie doar de o victorie intr-unul din urmatoarele trei meciuri din semifinala cu CSM Bucuresti. Cu 2-0 la general, in urma meciurilor disputate la Blaj, blajencele abordeaza deplasarea de la Bucuresti cu scopul de a obtine calificarea in finala chiar pe terenul adversarei, in caz contrar existand si o partida decisiva, programata vineri la Blaj. Meciul 3 va avea loc luni, 30 martie, de la ora 17.00 si va fi transmis in direct de Digisport 3, in timp ce partida a patra, programata marti, 31 martie, de la ora 17.00, in direct tot la Digisport 3, se va juca doar in cazul in care gazdele se vor impune luni.

Volei Alba Blaj pleaca cu un moral imens inaintea partidelor 3 si 4 cu CSM Bucuresti, dupa ce a reusit sa isi valorifice din plin avantajul terenului propriu in primele doua intalniri din semifinala: 3-0 si 3-1, dupa doua prestatii consistente, datatoare de sperante de calificare. Cu toate acestea, nimeni din conducerea clubului nu considera calificarea drept o simpla formalitate, toti fiind constienti ca la Bucuresti lucrurile vor fi diferite fata de cele din partidele de la Blaj, cu un CSM ce va da totul pentru a salva un sezon la inceputul caruia visa la ambele trofee puse in joc, campionat si cupa. In plus, blajenii se asteapta ca in garnitura gazdelor sa apara si capitanul Ana Tiemi Takagui, absenta, din motive medicale, ridicatoarei de la CSM cantarind destul de mult in prestatia bucurestencelor in primele doua partide.

Iata ce a declarat, inaintea meciurilor 3 si 4, antrenorul principal al echipei Volei Alba Blaj, Darko Zakoc: "Suntem foarte atenti si focusati pentru urmatoarea partida. Avem un avantaj foarte bun, am castigat doua batalii, dar nu si razboiul. Am facut doi pasi inainte, insa ultimul va fi cel mai dificil. Nu vom face greseala sa ne subestimam adversarul. Faptul ca urmatoarele partide se desfasoara doar luni si marti este absolut clar ca e in avantajul echipei din Bucuresti, care cel mai probabil isi va recupera o componenta importanta, pe Ana Tiemi. Chiar si asa, noi avem drumul nostru. Avem ambitia si determinarea de a ne transforma sansa in realitate. Noi suntem pregatiti tehnic, tactic, fizic si speram ca la ora meciului si psihicul sa fie unul tare, de invingatori. Avem tot respectul pentru CSM Bucuresti, insa nu ascundem ca mergem in Capitala cu dorinta de a ne califica in finala."

Statistic vorbind, cele doua echipe si-au cam fructificat terenul propriu in meciurile directe pe care le-au avut in cele trei editii de campionat in care s-au intalnit. CSM Bucuresti nu a castigat niciodata la Blaj, in timp ce echipa noastra a obtinut o singura victorie pe terenul adversarei din semifinale, 3-2 pe 12 martie 2014, rezultat care a consfiintit calificarea in semifinalele editiei trecute de campionat. In actuala editie de campionat, cele doua echipe s-au intalnit o singura data la Bucuresti, pe 5 decembrie 2014, cand CSM-ul s-a impus, la mare lupta, cu scorul de 3-2. De-atunci insa s-au mai disputat trei meciuri directe, toate la Blaj, toate castigate clar de echipa noastra. Sa speram ca Volei Alba Blaj se va impune in unul din cele doua meciuri de la Bucuresti, astfel incat sa scapam de emotiile unui decisiv, vineri, la Blaj. Mult succes, Volei Alba Blaj! Sa scriem istorie!

Nicu Goga

29.03.2015.