Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Nordmeccanica Piacenza - Volei Alba Blaj, miercuri, ora 21.30

Volei Alba Blaj dispută, miercuri seara, penultimul meci din Grupa F a CEV DenizBank Volleyball Champions League. Campioana României va întâlni, în deplasare, liderul grupei, Nordmeccanica Piacenza, miercuri, 20 ianuarie, de la ora 21.30. Partida va fi transmisă în direct de Digisport 3. Obiectivul echipei noastre este practicarea unui joc cât mai bun pe terenul italiencelor, Volei Alba Blaj vizând ocuparea locului 3 în grupă, cu un punctaj care să îi permită calificarea în sferturile de finală ale Cupei CEV.

Învinsă în tur, pe teren propriu, cu 3-0 de Piacenza, blăjencele sunt conştiente că le aşteaptă miercuri seara un meci foarte greu, iar misiunea pare, cel puţin la prima vedere, imposibilă. Campioanele vor întîlni liderul grupei, echipa italiană fiind decisă să nu lase nici un set să-i scape, în condiţiile în care în ultima etapă va juca la Moscova, acolo unde va trebui să apere acel 3-1 din prima etapă cu Dinamo. Antrenorul Marko Gaspari şi jucătoarele sale nu vor subestima echipa din România, scriu gazdele de miercuri seară pe site-ul CEV, mai ales că sunt câteva jucătoare care au evoluat cu succes în campionatul italian, precum Leticia Boscacci şi Ana Grbac. Italienii privesc întâlnirea cu campioana României ca pe o ultimă repetiţie înaintea marelui meci cu Dinamo Moscova de săptămâna viitoare, care va decide echipa ce se va califica de pe primul loc din grupă.

Şi Volei Alba Blaj are un asemenea obiectiv, în cazul echipei noastre fiind vorba despre ocuparea locului 3, cu un număr de puncte suficient pentru a se califica în cea de-a doua competiţie valorică, Cupa CEV. Pentru asta, echipa noastră va trebui să obţină o victorie de 3 puncte săptămâna viitoare, în meciul cu Rocheville Le Cannet, de la Sibiu şi, de ce nu, un punct pe terenul italiencelor.

Despre meciul de la Piacenza au vorbit antrenorul şi preşedintele echipei Volei Alba Blaj:

Darko Zakoc, antrenor Volei Alba Blaj: "Obiectivul nostru este să jucăm cel mai bun volei de care suntem în stare. Piacenza a demonstrat la Sibiu şi în campionatul italian că sunt o echipă tare, cu cel mai bun ridicător din lume, Maja Ognjenovic, şi cu celelalte jucătoare de foarte bună calitate, dar noi avem obiectivul nostru, sperăm să fie un joc bun, în care să dăm o replică puternică şi sperăm să fie aşa."

Sergiu Ştefănescu, preşedinte Volei Alba Blaj: "Este un meci la fel de important ca toate celelalte, în care favorită pleacă echipa din Italia, fără discuţie, dar mergem să ne jucăm şansa şi, în funcţie de rezultatul de acolo, vom vedea dacă vom reuşi ca la Sibiu să învingem săptamâna viitoare Le Cannet şi, poate, să sperăm într-o calificare în Cupa CEV de pe locul 3. Dar până atunci avem meciul de la Piacenza, în care sperăm că vom face o figură bună şi ne vom bucura de rezultat."

Faţă de meciul din tur, Nordmeccanica Piacenza va aborda întâlnirea cu Volei Alba Blaj în aceeaşi formulă, în timp ce în lotul echipei noastre şi-au făcut apariţia pe foaia de joc Valentina Rusu şi Jelena Alajbeg, ultima înlocuind-o pe Silvana Chausheva, care s-a despărţit în această iarnă de campioana României.

Loturile celor doua echipe pentru meciul de miercuri

Nordmeccanica Piacenza, antrenor Marco GASPARI: 1 Indre SOROKAITE, 2 Federica VALERIANO, 3 Yvon BELIEN, 4 Christina BAUER, 6 Giulia LEONARDI (L), 7 Francesca MARCON, 9 Laura MELANDRI, 10 Virginia POGGI (L), 11 Alessandra PETRUCCI, 12 Giulia PASCUCCI, 14 Floortje MEIJNERS, 16 Veronica TABORELLI, 18 Maja OGNJENOVIC.

Volei Alba Blaj, antrenor Darko ZAKOC: 2 Adina SALAORU, 3 Jovana VESOVIC, 4 Leticia BOSCACCI, 5 Denisa VILOIU, 6 Ana Maria BERDILĂ, 8 Ana GRBAC, 9 Dubravka DJURIC, 11 Ioana NEMŢANU, 13 Valentina RUSU, 15 Adriana BOBI, 16 Marina VUJOVIC (L), 17 Ivana PLCHOTOVÁ, 18 Jelena ALAJBEG.

Clasament Grupa F

1. Nordmeccanica Piacenza 12 puncte (12-1)
2. Dinamo Moscova 9 puncte (10-3)
3. Volei Alba Blaj 3 puncte (3-10)
4. Rocheville Le Cannet 0 puncte (1-12)

Programul Volei Alba Blaj în Liga Campionilor

27 octombrie 2015: Rocheville Le Cannet – CS Volei Alba Blaj 1-3;
11 noiembrie 2015: CS Volei Alba Blaj – Nordmeccanica Piacenza 0-3;
25 noiembrie 2015: Dinamo Moscova – CS Volei Alba Blaj 3-0;
9 decembrie 2015: CS Volei Alba Blaj - Dinamo Moscova 0-3;
20 ianuarie 2016: Nordmeccanica Piacenza – CS Volei Alba Blaj;
27 ianuarie 2016: CS Volei Alba Blaj - Rocheville Le Cannet.

Text: Nicu Goga

Foto: Aurel Roşian

19.01.2016.