Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Mesajul de condoleanțe al Cardinalului Lucian la moartea Reginei Ana

Cardinalul Lucian Mureşan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite, Greco-Catolice, i-a transmis Majestății Sale Regele MIHAI I al României un mesaj de condoleanţe pentru pierderea soţiei Sale, Regina Ana, care a murit luni, 1 august, la Spitalul Morges din Elveția, la vârsta de 92 de ani.Majestății Sale
Regele MIHAI I
al României


Blaj, 1 august 2016


Majestatea Voastră

Plecarea la Domnul a Reginei Ana, augusta soție a Majestății Voastre, inspiră întregii Biserici Române Unite, Greco-Catolice, și mie personal, gratitudinea și devoțiunea pentru darul vieții Majestății Sale. Adevărul libertății, al perseverenței și al cinstei plânge, acum, în acest ceas solemn și trist pentru neamul nostru.

Cu acest îndurerat prilej, aș dori să prezint Majestății Voastre și întregii Familii regale sincere condoleanțe în numele Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, a Episcopilor, a preoților și a credincioșilor, dimpreună cu mulțumita noastră adresată Cerului pentru exemplul de demnitate și verticalitate al Majestății Sale Regina Ana.

Sire,

Îmi sunt întipărite în suflet demnitatea, noblețea interioară, dar mai ales prospețimea credinței Majestății Sale Regina Ana care, în anii de după eliberare Vă reprezenta în mijlocul nostru, vizitându-mă la Blaj. Am purtat atunci rugăciunea și speranțele Sale la altarul Domnului, o voi purta și de acum înainte, cu încrederea că Dumnezeu îi va face parte cu cei drepți, așezându-i sufletul plin de vrednicie alături de iluștrii Săi predecesori din Casa regală a Franței și a României.

Odihnească în pace! În veci amintirea Sa!


† LUCIAN Cardinal Mureșan

Arhiepiscop major al Bisericii Române Unite, Greco-Catolice

Arhiepiscop și mitropolit de Alba-Iulia și Făgăraș


Sursa: www.e-communio.ro