Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Liber la comercializarea porcilor în târgurile din judeţ

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba informează crescătorii de porcine de pe raza județului că începând cu data de 26 septembrie se permite comercializarea porcinelor în târgurile de animale autorizate sanitar veterinar, cu condiția ca porcinele să fie identificate prin crotaliere și să fie însoțite de documente sanitar veterinare.

Pentru acestea, proprietarii de animale trebuie să se adreseze din timp medicului veterinar de pe raza localității de domiciliu și să solicite identificarea porcinelor și introducerea acestora în Baza Națională de Date.

„Specificăm faptul că, în conformitate cu legislația sanitară veterinară, în caz de îmbolnăvire și mortalități la porcine din cauza unor boli majore (pesta porcină, trichineloza, etc.) se pot solicita despăgubiri doar pentru animalele care sunt identificate și înregistrate în BND pe numele proprietarului la care se găsesc animalele respective”, au transmis reprezentanții DSVSA Alba.

Pentru a preveni apariția unor focare pe raza județului Alba, se interzice în continuare accesul în târguri a porcinelor provenite din alte județe.

Administratorii târgurilor de animale împreună cu medicii veterinari care au contract de prestări servicii cu aceștia au obligația efectuării controlului animalelor și a documentelor sanitar veterinare, înainte de a permite accesul animalelor în târg, scrie alba24.ro

27.09.2017.