Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Legea salarizării unitare: amendamente ale deputatului blăjean Claudiu Răcuci (PNL Alba), admise

Mai multe amendamente depuse de către deputatului blăjean Claudiu Răcuci (PNL Alba) au fost admise şi incluse în textul final al Legii Salarizării Unitare a personalului plătit din fonduri publice. Este vorba de un amendament care corectează nedreptăţile şi plaseză angajaţii din domeniul protecţiei mediului pe treapta de salarizare meritată şi mai multe amendamente legate de corectarea unor grave neajunsuri şi inechităţi care priveau salarizarea angajaţilor de la ANSVSA şi a structurilor subordonate.

"Nu cred deloc în salarizarea propusă de PSD, deoarece, personal, încă nu identific sursa de finanţare pentru majorările salariale şi, în plus, nu rezolvă aproape nici o nedreptate existentă astăzi între familiile ocupaţionale şi chiar între funcţionarii din cadrul aceleaşi instituţii. Mai mult, tare mi-e teamă să nu se dea cu o mână şi să se ia de la angajaţi cu două mâini.

Chiar dacă legea este profund defectuoasă, nu am putut să stau cu mâinile încrucişate şi să privesc cu îşi bate PSD joc de categorii profesionale extrem de importante pentru societatea românească. Este simplu să spui că nu e bine şi să nu faci nimic. De aceea, am încercat să salvez ceea ce se putea salva. Aşa cum am promis încă din ziua în care angajaţii din domeniul protecţiei mediului au declanşat greva şi protestele, am depus un amendament care să corecteze nedreptăţile şi să plaseze aceşti angajaţi pe treapta de salarizare meritată. De asemenea, am mai propus şi amendamente legate de corectarea unor grave neajunsuri şi inechităţi care priveau salarizarea angajaţilor de la ANSVSA şi a structurilor subordonate.

Nu mică mi-a fost mirarea să constat că, în pofida tăvălugului PSD-ALDE care a spulberat orice amendament venit de la opoziţie, amendamentele propuse de mine privind salarizarea celor din domeniul protecţiei mediului şi ANSVSA au fost adoptate şi incluse în textul final al legii.

Să sperăm că PSD va găsi bani şi va da angajaţilor salariile promise! Oamenii au aşteptări uriaşe de la această lege. Cu toate acestea, nu pot să nu observ că PSD a început deja cu o amânare a implementării, exact pentru familiile ocupaţionale pentru care toţi politicienii spun de ani de zile că reprezintă priorităţi naţionale: educaţia şi sănătatea! Tare îmi este teamă că aceste amânări se vor permanentiza, pentru că deja Guvernul recunoaşte că nu are bani pentru a susţine toate majorările promise"
, a declarat deputatul PNL de Alba, blăjeanul Claudiu Răcuci, într-un comunicat de presă.

Proiectul legii salarizării unitare a personalului bugetar a fost adoptat miercuri în plenul Camerei Deputaților, cu amendamente. 188 de deputați au votat "pentru", 28 "împotrivă", iar 47 s-au abţinut. Camera Deputaților este for decizional în acest caz, astfel că proiectul de lege ar putea merge la Președintele României, Klaus Iohannis, pentru promulgare. În cazul în care legea va fi atacată la Curtea Constituțională, se va aștepta o decizie a judecătorilor.

07.06.2017.