Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

IPJ Alba: nu au fost incidente majore la alegerile locale

Din punct de vedere al ordinii şi siguranţei publice, alegerile locale din acest an au fost cele mai sigure alegeri din ultimii ani, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie Alba. Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în ziua procesului electoral, în judeţul Alba să nu fie înregistrat niciun eveniment deosebit. Pe raza judeţului Alba au fost constatate 4 fapte de natură contravenţională, între care continuarea propagandei electorale şi comercializarea de băuturi alcoolice în preajma secţiilor de votare. Totodată în judeţ au mai fost constatate 4 infracţiuni, cu privire la care cercetările sunt continuate sub supravegherea parchetelor competente.

Pentru siguranţa cetăţenilor, în ziua alegerilor locale, peste 700 de poliţişti au acţionat în judeţul Alba, atât în preajma secţiilor de votare, cât şi în zonele cu aflux mare de populaţie, pentru menţinerea ordinii publice şi pentru cercetarea cu celeritate a sesizărilor cu caracter electoral.

Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca, în ziua alegerilor, să nu fie înregistrate situaţii grave, care să afecteze procesul electoral.

Desfăşurarea în siguranţă a procesului electoral s-a datorat şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.

În acest context, în judeţul Alba, peste 400 de poliţişti au asigurat măsuri de pază şi protecţie la secţiile de votare, la circumscripţii şi pe timpul transportului materialelor electorale, astfel încât nu au fost înregistrate evenimente deosebite.

Prezenţa activă a poliţiştilor a făcut ca, în această zi, numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi cele de natură judiciară să se situeze sub media ultimilor ani, reliefând faptul că măsurile pentru creşterea siguranţei cetăţeanului, adoptate de Poliţia Română, și-au atins scopul.

Poliţiştii din întreaga ţară desfăşoară activităţi de cercetare cu privire la 245 de semnalări privind posibil vot multiplu, transmise prin intermediul Sistemului Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot.

Pe raza judeţului Alba au fost constatate 4 fapte de natură contravenţională, între care continuarea propagandei electorale şi comercializarea de băuturi alcoolice în preajma secţiilor de votare. Totodată, pe raza judeţului Alba au fost constatate 4 infracţiuni, cu privire la care cercetările sunt continuate sub supravegherea parchetelor competente.

Precizăm că, în perioada următoare, poliţiştii vor desfăşura activităţi, sub coordonarea procurorilor din cadrul unităţilor de Parchet competente, pentru clarificarea tuturor aspectelor sesizate, precum şi stabilirea împrejurărilor în care acestea s-au produs.

Reamintim că, pe toată perioada electorală, însemnând campania electorală, ziua şi pre-ziua votului, faţă de situaţia înregistrată la precedentele alegeri locale din 2012, numărul de sesizări a scăzut cu 43%, infracţiunile sesizate au fost cu 51% mai puţine, iar contravenţiile au scăzut cu 53%, se arată în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba.

07.06.2016.