Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Hai cu finala! Ştiinţa Bacău - Volei Alba Blaj, sâmbătă (şi duminică), de la 17.00

Volei Alba Blaj îşi poate asigura încă din acest weekend prezenţa, pentru a doua oară consecutiv, în finala campionatului, dacă va câştiga un meci din cele două programate pe terenul echipei Ştiinţa Bacău. Campioana României conduce cu 2-0 la general, după ce săptămâna trecută s-a impus, în cele două jocuri de pe teren propriu, cu 3-0 şi 3-1. Meciurile de la Bacău, de sâmbătă şi duminică, au aceeaşi oră de start, 17.00, şi nu vor fi televizate.

Aflată la o singură victorie de calificarea în finală, Volei Alba Blaj speră la o prestaţie mult peste cea de la Blaj, pentru a rezolva cât mai repede această semifinală. Nemulţumit de evoluţia din jocurile de la Blaj, Darko Zakoc, antrenorul principal al campioanei României, îşi doreşte o creştere de formă şi de joc: "Conducem cu 2-0 la meciuri, sper ca la Bacău să jucam mai bine, e important pentru noi să avem o serie scurtă în semifinală, pentru a avea timpul necesar să pregătim meciurile viitoare, în primul rând Cupa României. Sper că aceste două meciuri (n.r de la Blaj), câştigate cu noroc, vor duce la o creştere a nivelului nostru de joc, astfel încât să fim mai în formă la partidele viitoare."

Proaspăt ales în Consiliul Director al Federaţiei Române de Volei, acolo unde va fi coleg cu tehnicianul gazdelor, Florin Grapă, preşedintele clubului blăjean, Sergiu Ştefănescu, abordează posibila dublă de la Bacău cu multă prudenţă în declaraţii: "Vor fi două meciuri foarte grele, aţi văzut şi la Blaj cât de echilibrate au fost jocurile, conducem într-adevăr cu 2-0, dar spun că şansele de victorie sunt egale. Va trebui să jucăm la un nivel ridicat şi sunt convins că vom rezolva calificarea încă de la Bacău."

Prestaţiile de la Blaj au creat emulaţie la Bacău, presa locală, care consideră că, în ciuda scorului, Ştiinţa se poate califica în finală, ducând o adevărată campanie de promovare a celor două jocuri. La Blaj, Florin Grapă a declarat că "ne jucăm şansele în continuare, nu ne dăm bătuţi, dar sunt conştient că prima şansă o are Blajul, să câştige un meci din două, pentru că are echipă bună, dar niciodată nu se ştie", reputatul antrenor băcăuan venind apoi cu completări în presa locală (sport.bacaul.ro), unde afirmă că "e posibil orice, inclusiv să câştigăm noi ambele partide şi să trimitem semifinala în meciul 5. Eu îmi doresc foarte mult să câştigăm ambele meciuri de pe teren propriu, dar pentru asta va trebui să jucăm ceva mai bine decât la Blaj, ceea ce este posibil".

Singura echipă neînvinsă pe plan intern în acest sezon competiţional, record absolut în voleiul feminin din România, Volei Alba Blaj speră să tranşeze calificarea încă de sâmbătă, în disputa ce va începe la ora 17.00. În cazul în care gazdele vor provoca echipei campioane prima înfrângere, semifinala va continua duminică, tot de la ora 17.00. În cazul, nedorit, în care Ştiinţa Bacău va câştiga ambele partide de pe teren propriu, meciul decisiv se va desfăşura la Blaj miercuri, 6 aprilie, de la ora 19.00, în direct la Digisport. Partidele din acest weekend nu vor fi însă televizate.

Mult succes, Volei Alba Blaj! Fă-ne mândri, din nou!

Text: Nicu Goga

Foto:Aurel Roşian

01.04.2016.