Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Final de drum în Liga Campionilor:Volei Alba Blaj - Dinamo Moscova 1-3 *statistică, declaraţii, foto

Volei Alba Blaj a părăsit, marţi seara, cu capul sus, ediţia 2016/2017 a Ligii Campionilor la volei feminin. Deşi a pierdut în faţa campioanei Rusiei, Dinamo Moscova, scor 1-3 (21-25, 25-23, 16-25, 22-25), echipa noastră a oferit o prestaţie foarte bună, "gigantul" rus impunându-se, la mare luptă, după aproape două ore de joc. Campioana României îşi încheie aventura în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, prestaţia din ultimele două meciuri stârnind regrete că aventura din Europa s-a încheiat exact într-un moment în care formaţia pregătită de Darko Zakoc se afla la cel mai ridicat nivel din acest sezon.

Volei Alba Blaj a pierdut meciul de la Sibiu după 114 minute de joc, în care, cel puţin în trei seturi, a fost la nivelul mult mai titratei sale adversare. Dinamo Moscova s-a impus graţie "gurilor de foc" Nataliya Goncharova şi Yana Shcherban, autoare a 46 din cele 98 de puncte ale campioanei Rusiei, în timp ce Volei Alba Blaj a răspuns, la acest capitol, cu Tatsiana Markevich şi Nadja Ninkovic, cu ridicătoarea Ana Antonijevic în mare formă şi cu o prestaţie foarte bună a Rebeckăi Lazic care, venită de pe bancă, a fost decisivă în setul câştigat de echipa noastră. Altfel, am asistat la puncte lungi, foarte disputate şi spectaculoase, spre satisfacţia celor peste 1.500 de spectatori prezenţi în Sala Transilvania din Sibiu.

Statistică

- Volei Alba Blaj a realizat, în acest meci, 84 de puncte: 7 aşi, 61 atacuri, 6 blocaje, 10 erori ale adversarului;
- Dinamo Moscova a punctat, în acest meci, de 98 ori: 3 aşi, 61 atacuri, 14 blocaje, 20 erori ale adversarului;
- Volei Alba Blaj a înregistrat o medie de 56% preluare pozitivă (42% excelentă), faţă de 41% preluare pozitivă (32% excelentă) înregistrată de Dinamo Moscova;
- Nataliya Goncharova (25) şi Yana Shcherban (21) au realizat cele mai multe puncte în acest meci. De la Volei Alba Blaj, cele mai multe puncte au fost făcute de Tatsiana Markevich (17) şi Nadja Ninkovic (15);
- Samara Rodrigues de Almeida (Volei Alba Blaj) a avut cea mai bună preluare (62% pozitivă, 50% perfectă), de la Dinamo Moscova remarcându-se, la acest capitol, liberoul Anna Malova (55% preluare pozitivă, 40% perfectă);
- Maja Poljak (Dinamo Moscova) a reuşit cele mai multe puncte din blocaj (8), urmată de Nadja Ninkovic (Volei Alba Blaj), cu 3 puncte prin acest procedeu;
- Rebecka Lazic (Volei Alba Blaj) a reuşit cele mai multe puncte din serviciu (3), urmată de Ana Antonijevic (Volei Alba Blaj) şi Yana Shcherban (Dinamo Moscova), ambele cu câte 2 aşi reuşiţi.

Declaraţii

Darko ZAKOC, antrenor Volei Alba Blaj: "A fost primul meci aici, la Sibiu, cu care sunt mulţumit în această ediţie a Ligii Campionilor pentru că, până acum, am evoluat mai bine în deplasare. Toată lumea din volei ştie cine este Dinamo Moscova, noi astăzi am fost aproape de adversare, am jucat foarte frumos în câteva momente, am câştigat un set, am confirmat forma bună din ultimele meciuri şi sper să o ţinem aşa până la sfârşitul sezonului. Sper că am reprezentat cu cinste voleiul românesc, am luat două seturi cu Dinamo Moscova, am avut momente bune cu Volero Zürich şi am fost egali cu Dinamo Krasnodar."

Yury PANCHENKO, antrenor Dinamo Moscova: "A fost un meci foarte dificil. Volei Alba Blaj a jucat foarte bine. Aşa cum ştiţi, meciul nu a mai avut miză, deoarece noi eram calificaţi deja, iar echipa română nu mai avea şanse, dar am oferit o partidă foarte frumoasă, de calitate şi cred că publicul a fost mulţumit de ceea ce a văzut. Alba Blaj este o echipă foarte ineresantă, am întâlnit-o deja în două sezoane consecutiv şi, din ceea ce am văzut, este o echipă foarte bună."

Adina SALAORU, căpitan Volei Alba Blaj: "A fost un meci foarte greu, până la urmă am jucat cu cea mai puternică echipă din grupă, grupă care, în general, a fost una foarte puternică, nu am avut meciuri uşoare, ne bucurăm foarte mult pentru victoria de la Krasnodar şi pentru setul câştigat astăzi, sperăm că am făcut un spectacol foarte frumos şi că oamenii s-au bucurat de volei. Pentru mine, Liga Campionilor este cea mai frumoasă competiţie în care poţi să participi ca voleibalist, mi se pare o oportunitate extraordinară că poţi să joci împotriva celor mai bune jucătoare din lume."

Sergiu ŞTEFĂNESCU, preşedinte Volei Alba Blaj: "Ce pot să spun acum, la final? Din păcate sorţii nu ne-au ajutat şi am jucat într-o grupă foarte dificilă. Îmi pare bine că în ultimele două partide am arătat un foarte bun joc din punct de vedere calitativ şi regret că astăzi nu am mai reuşit să câştigăm încă un set, care ne-ar fi permis să ne clasăm pe locul 3 în grupă. Una peste alta, am avut un parcurs bun ţinând cont de nivelul adversarilor noştri şi sper că am arătat că putem şi merităm să jucăm în cea mai frumoasă competiţie voleibalistică intercluburi. Până sezonul viitor spunem la revedere cupelor europene, de astăzi toată atenţia noastră se îndreaptă către întrecerea internă, unde sperăm să îndeplinim cele două obiective pe care le avem: câştigarea campionatului şi a Cupei României. Vreau să mulţumesc publicului pentru modul în care ne-a încurajat în aceste meciuri, blăjenilor care au însoţit echipa şi sibienilor care au venit la Sala Transilvania, tuturor celor care, deşi au fost mai puţin vizibili, au asigurat asistenţa tehnică şi logistică în oganizarea partidelor de la Sibiu şi, nu în ultimul rând, presei locale şi sibiene pentru mediatizarea participării noastre în această competiţie de înalt nivel."

Echipe: VOLEI ALBA BLAJ, antrenor Darko ZAKOC: Ana ANTONIJEVIC 8p. (2 aşi, 2 blocaje) - Tatsiana MARKEVICH 17p., Nneka ONYEJEKWE 7p., Adina SALAORU 7p. (1 as), Samara RODRIGUES DE ALMEIDA 8p. (1 as), Nadja NINKOVIC 15p. (3 blocaje) - Marina VUJOVIC (libero). Au mai jucat: Rebecka LAZIC 9p. (3 aşi, 1 blocaj), Dubravka DJURIC 2p. şi Lisa KRAMER 1p.

DINAMO MOSCOVA, antrenor Yury PANCHENKO: Ekaterina KOSIANENKO 0p. - Bethania DE LA CRUZ DE PENA 8p., Irina FETISOVA 7p. (1 as), Nataliya GONCHAROVA 25p. (2 blocaje), Yana SHCHERBAN 21p. (2 aşi, 1 blocaj), Maja POLJAK 13p. (8 blocaje) - Anna MALOVA (libero). Au mai jucat: Vera VETROVA 3p. (2 blocaje), Anastasia BAVYKINA 0p., Ekaterina RAEVSKAIA 0p. şi Iuliia MOROZOVA 1p. (1 blocaj).

În ultimul meci al grupei B: Volero Zürich - Dinamo Krasnodar 3-0 (25-18, 25-23, 25-22).

Clasament final al Grupei B: 1. Dinamo Moscova 15p. 2. Volero Zürich 14p., 3. Dinamo Krasnodar 4p., 4. Volei Alba Blaj 3p. Dinamo Moscova şi Volero Zürich s-au calificat în faza următoare a competiţiei, Playoffs 6, urmând să-şi afle adversarele cu care vor lupta pentru accederea la turneul Final Four.

O galerie foto amplă de la meci, AICI

Nicu Goga

01.03.2017.