Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Excepţional! Volei Alba Blaj încheie sezonul regulat neînvinsă, pe primul loc, cu 65 de puncte din 66 posibile

Volei Alba Blaj a încheiat neînvinsă sezonul regulat al Diviziei A1 la volei feminin, după ce miercuri a învins cu 3-0 (25-14, 25-11, 25-12 ), în deplasare, ultima clasată, Rapid Bucureşti. Cu 65 de puncte, din 66 posibile, campioana României a câştigat sezonul regulat într-o manieră categorică, fiind principala favorită şi la câştigarea campionatului. Volei Alba Blaj va juca în semifinale cu ocupanta locului patru, care se va decide între Ştiinţa Bacău şi Dinamo, urmând a-şi afla adversarul din play-off lunea viitoare, după ultimul meci al etapei a XXII-a, cu mai puţin de o săptămână înaintea primelor două meciuri din semifinale, programate pe teren propriu.

Cum era de aşteptat, campioana nu a avut probleme în meciul din Sala Giuleşti, adjudecându-şi uşor disputa de miercuri. De altfel, Darko Zakoc a folosit o formulă experimentală, utilizând doar 7 jucătoare contra Rapidului: Denisa Viloiu, Adina Salaoru (cpt.), Ana Maria Berdilă, Valentina Rusu, Adriana Bobi, Jelena Alajbeg şi Marina Vujovic (libero).

Volei Alba Blaj reuşit un parcurs aproape perfect în actualul campionat, cu victorii pe linie, singurul punct cedat fiind la Bucureşti, în victoria cu 3-2 în faţa CSM-ului, în turul campionatului. Campioana României încheie prima fază a campionatului cu 22 de victorii, 21 de 3 puncte şi una de 2 puncte, 66 de seturi câştigate şi doar 7 pierdute, dintre care doar 2 seturi au fost cedate pe teren propriu. Acest parcurs perfect îi dă Blajului statutul de favorit în confruntările din semifinale şi din eventuala finală, deoarece va juca primele meciuri pe teren propriu, iar în cazul unei partide decisive va beneficia de avantajul sălii proprii.

Pentru accesul în finala campionatului, Volei Alba Blaj va juca cu ocupanta locului patru la finalul sezonului regulat, poziţie pentru care se luptă Dinamo (42 puncte) şi Ştiinţa Bacău (39 puncte). În ultima etapă, echipa din Bacău are o misiune mai facilă, urmând să joace pe terenul Penicilinei Iaşi, unde are nevoie de o victorie de 3 puncte pentru a spera la semifinale. De cealaltă parte, Dinamo are un meci infernal pe teren propriu cu vicecampioana CSM Târgovişte, echipa lui Branko Gajic având nevoie de un punct pentru a-şi asigura, matematic, prezenţa în semifinale. Ambele meciuri se vor disputa luni, 21 martie, de la ora 18..00, iar la finalul acestora Volei Alba Blaj îşi va afla adversarul din semifinale. În cealaltă semifinală se vor întâlni CSM Târgovişte şi CSM Bucureşti, cu echipa dâmboviţeană favorită să înceapă semifinalele acasă.

Atât semifinalele campionatului, cât şi finalele pentru locurile 1-2 şi 3-4, se vor disputa după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Conform datelor afişate de FRV, semifinalele vor avea loc în zilele de 26 şi 27 martie (meciurile 1 şi 2), 2 şi 3 aprilie (meciul 3 şi, numai dacă este nevoie, meciul 4) şi 6 aprilie (eventualul meci decisiv). Finalele se vor desfăşura în zilele de 16 şi 17 aprilie (meciurile 1 şi 2), 23 şi 24 aprilie (meciul 3 şi, numai dacă este nevoie, meciul 4) şi 27 aprilie (eventualul meci decisiv), practic până la Paşti campionatul urmând să-şi desemneze câştigătoarea. Precizăm că, în funcţie de televizări, datele jocurilor ar putea fi decalate sau devansate.

Între partidele din semifinale şi cele din finală se va desfăşura şi Turneul Final-Four al Cupei României, la care campioana Volei Alba Blaj va fi prezentă pentru al doilea an consecutiv. Echipa noastră va întâlni vicecampioana CSM Târgovişte în semifinalele Cupei României la volei feminin, conform tragerii la sorţi de miercuri. Partida va avea loc pe data 8 aprilie, la Piatra Neamţ, oraş care va găzdui ambele turnee Final Four, atât la masculin cât şi la feminin. Învingătoarea dintre Volei Alba Blaj şi CSM Târgovişte va juca în finala programată pe 10 aprilie cu câştigătoarea din cealaltă semifinală, în care se vor întâlni CSM Bucureşti şi Medicina Târgu Mureş.

Practic, cu o lună de zile înaintea finalului de sezon, Volei Alba Blaj este poziţionată cel mai bine în cursa pentru obţinerea primului event din istorie, Pentru parcursul excepţional din această ediţie de campionat, fetele noastre, colectivul de antrenori, în frunte cu Darko Zakoc, precum şi conducerea clubului, alături de suporteri, merită felicitări.

Mulţumim şi succes în continuare, Volei Alba Blaj!

Text: Nicu Goga

Foto: Aurel Roşian

16.03.2016.