Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Eveniment editorial la Blaj: prezentare de cărţi de teologie semnate Călin-Daniel Pațulea și William Bleiziffer.

Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Departamentul Blaj, în colaborare cu Biblioteca Municipală ”Școala Ardeleană” Blaj organizează joi, 2 martie 2017, de la ora 16.00, prezentarea a patru cărți, scrise de Lect. univ. dr. pr. Călin-Daniel Pațulea și Conf. univ. dr. pr. William Bleiziffer. Evenimentul se va desfăşura la Sala de lectură a Bibliotecii Municipale din Blaj, str. N. Bălcescu nr. 3.

Cartea "Storia di un incontro: Gesù e la samaritana" [Istoria unei întâlniri: Isus și Samarineanca] este o lucrare susținută de părintele Călin-Daniel Pațulea la Universitatea din Lugano-Elveția și prezintă etapele și rezultatul întâlnirii dintre Hristos și femeia samarineancă, prezentate în Evanghelia după Ioan, capitolul 4, întâlnire care a determinat convertirea și apostolatul misionar. A doua carte a părintelui profesor, care predă Studiile biblice la Facultatea de Teologie din Blaj, "Sfântul Apostol Paul, Părinte şi Maestru", publicată la Ed. Argonaut, 2016, îl prezintă pe Apostolul Pavel din perspectiva de părinte al comunităților pe care le fondează și al credincioșilor de sufletele cărora se ocupă.

Cărțile părintelui profesor dr. William Bleiziffer - care predă dreptul canonic la Facultatea de Teologie din Blaj - "Dreptul particular al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică. Actualitate și perspective" și "Disciplina sacramentelor şi cultul divin", publicate la Ed. Presa Universitară Clujeană, Cluj-Napoca, abordează tematici legate de disciplina și regulile care reglementează funcționarea structurilor și a vieții religioase în Biserică. Aceste reguli - numite canoane în dreptul canonic - sunt necesare pentru atingerea binelui sufletesc al credincioșilor, prin respectarea disciplinei sacramentelor sau Tainele Bisericii și a întreg cultului liturgic.

Cu aceste cărți, viața Bisericii și literatura de specialitate se îmbogățesc semnificativ; tocmai acesta este scopul unei Facultăți de Teologie: să fie un centru de formare și de cercetare în domeniul teologiei sau al relației omului cu Dumnezeu. Sunteți invitați la Sala de lectură a Bibliotecii din Blaj, str. N. Bălcescu nr. 3, se arată în invitaţia lansată de organizatori.

01.03.2017.