Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Duminica la Petrisat se alege reprezentantul comunitatii in Consiliul local Blaj

UPDATE: Stefan Vinczeller a fost reconfirmat duminica de locuitorii din Petrisat ca reprezentant al comunitatii in Consiliul local Blaj.

Deoarece nici in actualul legislativ local nu exista un reprezentant al Petrisatului, care sa fi fost ales pe listele unui partid politic sau prin vot nominal la alegerile locale din 2012, primarul Gheorghe Valentin Rotar ii invita pe cetatenii din aceasta localitate componenta a Blajului sa isi desemneze delegatul satesc in Consiliul Local al Municipiului.

Alegerea reprezentantului Petrisatului in Consiliul local Blaj va avea loc duminica, 27 octombrie, la ora 18, la adunarea sateasca ce va fi organizata la Caminul Cultural Petrisat.

Reprezentantul Petrisatului in Consiliul Local Blaj nu va avea drept de vot in acest for, nu va primi renumeratie si nu va putea initia proiecte de hotarare. In schimb, va avea misiunea sa informeze cetatenii din localitatea pe care o reprezinta si va putea face propuneri in numele acestora.

La alegerile locale din anul 2012 nici un reprezentant din Petrisat nu a reusit sa castige un loc eligibil si sa acceadă la demnitatea de consilier local. Pentru a putea fi reprezentati mai bine, primarul Gheorghe Valentin Rotar si Consiliul Local Blaj le propun petrifalenilor sa isi desemneze, prin vot, un delegat satesc care sa fie invitat la toate sedintele Consiliului Local Blaj, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Municipiului Blaj.

Astfel, locuitorilor din Petrisat li se cere sa participe activ la alegerea persoanei pe care o considera indreptatita sa ii reprezinte la nivel local. In acest sens, locuitorii din Petrisat care au propuneri cu privire la numele viitorului delegat satesc le pot face prin fax, la numarul 0258/710014, sau pe adresa de e-mail a Primariei: primarieblaj@rcnet.ro.

Duminica, 27 octombrie, primarul Gheorghe Valentin Rotar si-a anuntat participarea la intalnirea locuitorilor din Petrisat la adunarea sateasca ce va fi organizata la Caminul Cultural cu incepere de la ora 18. Cu aceasta ocazie, pe langa alegerea propriu-zisa a delegatului satesc, edilul sef al Blajului va discuta cu cei care vor onora invitatia la adunare si alte probleme de interes pentru localitatea Petrisat.

De precizat este faptul ca locuitorii din Petrisat sunt pentru a doua oara protagonistii unei asemenea proceduri legale, o situatie similara fiind intalnita si dupa alegerile locale din 2008. Atunci adunarea sateasca l-a desemnat pe Stefan Vinczeller ca delegatul Petrisatului in Consiliul Local Blaj.

24.10.2013.