Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Darko Zakoc şi Adina Salaoru, cetăţeni de onoare ai Blajului; Volei Alba Blaj a sărbătorit cu fast primul event din istorie

Antrenorul principal Darko Zakoc şi căpitanul Adina Salaoru, cei mai vechi componenţi ai lotului Volei Alba Blaj, care au contribuit la câştigarea celor trei titluri de campioană naţională şi a Cupei României de către echipa noastră, au primit, marţi seara, titlurile de cetăţeni de onoare ai municipiului Blaj. Distincţiile au fost acordate de primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, la "Seara Campionilor", desfăşurată în Parcul Avram Iancu, în cadrul căreia Volei Alba Blaj a sărbătorit, alături de aproximativ 2.000 suporteri, cel mai bun sezon din istorie, la sfârşitul căruia echipa noastră a obţinut primul său event.

Parcul Avram Iancu a găzduit tradiţionala "Seară a Campioanelor", aproximativ 2.000 de blăjeni venind să aclame echipa care a făcut şi care face istorie pentru Blaj şi judeţul Alba. Vremea frumoasă şi caldă a făcut ca petrecerea din parc să fie reuşită. Antrenul muzical a fost întreţinut de Nicoleta Oancea&Band, campioanele dansând alături de suporteri. A urmat apoi prezentarea lotului şi staffului tehnic, componenţii acestuia urcând, în aplauzele frenetice ale publicului, pe scenă.

Momentul culminant a fost reprezentat de acordarea titlurilor de cetăţeni de onoare ai municipiului Blaj antrenorului principal Darko Zakoc şi căpitanului Adina Salaoru, pentru contribuţia pe care au avut-o, prin câştigarea celor trei titluri de campioni ai României şi a Cupei României, la promovarea imaginii sportului blăjean şi implicit a comunităţii locale.

Primarul Gheorghe Valentin ROTAR, care a înmânat cele două distincţii, a declarat: "Comunitatea nu uită ceea ce oamenii realizează pentru ea. Suntem onoraţi să acordăm aceste titluri unor persoane care le merită din plin şi care au adus, prin munca lor, bucurie şi faimă Blajului: Darko Zakoc şi Adina Salaoru. Totodată este şi un fel de provocare şi pentru ceilalţi componenţi ai lotului, pe care îi învit şă-şi treacă în palmares trei titluri naţionale cu Volei Alba Blaj şi vor primi şi ei această distincţie. Vom rămâne aceiaşi luptători, oraşul acesta merită performanţă. Acest club este un fenomen în voleiul românesc."

Darko ZAKOC, vizibil emoţionat, a avut din nou un discurs remarcabil: "Fetele acestea sunt adevărate eroine, împreună am muncit mult pentru a face ca acest frumos oraş să devină capitala voleiului românesc. Nu ar fi fost posibil acest lucru fără aportul şi dedicarea primarului Gheorghe Valentin Rotar, a preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, precum şi a preşedintelui clubului nostru, Sergiu Ştefănescu. Am şi o rugăminte pentru suporteri: indiferent cum va merge echipa asta, pentru că vor fi poate şi momente mai puţin plăcute, rămâneţi alături de ea, pentru că merită, pentru că a făcut istorie şi trebuie să o susţineţi."

Darko Zakoc, care împlineşte 54 de ani pe data de 24 mai, are o carieră împresionantă, antrenorul sârb câştigând 18 titluri naţionale, Volei Alba Blaj devenind a cincea echipă pe care a făcut-o campioană în premieră. Este principalul artizan al celor trei titluri câştigate de Volei Alba Blaj, echipă cu care a făcut eventul campionat-cupă în acest an.

Adina SALAORU, cu lacrimi în ochi, a declarat: "Fiecare titlu este important, aşa că nu pot să zic care din cele trei este favoritul meu. Să fiu cetăţean de onoare al Blajului este o surpriză și o mare onoare. Acum patru ani am venit pentru performanță la Blaj și am reușit-o. Atunci am venit cu emoții, acum vin cu bucrie, pentru că sunt între prieteni."

În vârstă de 27 ani, Adina Salaoru joacă la Blaj de patru ani, fiind cea mai veche componentă a echipei. Are în palmares cu Volei Alba Blaj trei titluri de campioană, o Cupă a României, o medalie de bronz, fiind desemnată cea mai bună jucătoare din România în anul 2016, este căpitan al naţionalei României şi al campioanei Volei Alba Blaj.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion DUMITREL, a precizat că "ne-am dorit să fim primii şi aşa vom rămâne, primii! Ne-am propus performanţe, le-am realizat, felicitări Gigi Rotar, felicitări Darko! Mulţumesc tuturor celor din Blaj, unde este cel mai minunat public din România iubitor de volei".

"Seara Campionilor" s-a încheiat cu un superb joc de artificii, în aplauzele celor prezenţi şi pe acordurile celebrei piese "We are the champions", a trupei Queen, melodie care a făcut şi face istorie. Ca de altfel şi echipa Volei Alba Blaj!

Nicu Goga

03.05.2017.