Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Cu o mână pe titlu! Volei Alba Blaj - CSM Bucureşti 3-0: statistică, declaraţii, foto

Volei Alba Blaj a învins, marţi seara, CSM Bucureşti, scor 3-0 (25-12, 25-12, 25-20), după o prestaţie entuziasmantă, în deschiderea etapei a II-a a fazei secunde a Diviziei A1. Echipa noastră şi-a mărit la 10 puncte avansul în clasament faţă de formaţia bucureşteană şi mai are nevoie de 5 victorii în ultimele 8 meciuri pentru a cuceri al treilea titlu (consecutiv) naţional din palmares.

Cu siguranţă, primele două seturi ale meciului cu CSM Bucureşti au fost cele mai bune făcute în acest an, în competiţia internă, de campioana României. Fetele pregătite de Darko Zakoc au oferit o demonstraţie de forţă, în urma unei prestaţii perfecte, care nu le-a lăsat adversarelor vreo şansă. Setul al treilea a fost ceva mai echilibrat, dar a fost controlat tot de Volei Alba Blaj, voleibalistele noastre scăzând puţin ritmul infernal pe care l-au impus până atunci, oboseala şi relaxarea făcând finalul meciului puţin mai palpitant. De altfel, echipa noastră a evoluat în aceeaşi formulă pe tot parcursul meciului, având aceeaşi aşezare în teren în toate cele 3 seturi.

Statistică

- Volei Alba Blaj a realizat 75 de puncte: 6 aşi, 39 atacuri, 9 blocaje, 21 erori ale adversarului;
- CSM Bucureşti a realizat 44 de puncte: 1 as, 33 atacuri, 3 blocaje, 7 erori ale adversarului;
- Nadja Ninkovic a realizat cele mai multe puncte (13), urmată de Tatsiana Markevich (12) şi Adina Salaoru (11). De la CSM Bucureşti, cele mai multe puncte au fost făcute de Lucille Charuk (9);
- Adina Salaoru a realizat cele mai multe puncte din blocaj (4);
- Nadja Ninkovic şi Nneka Onyejekwe au realizat cele mai multe puncte din serviciu, ambele cu câte 3 aşi;
- Volei Alba Blaj a înregistrat o medie de 44% preluare pozitivă (32% perfectă), în timp ce CSM Bucureşti a realizat o medie de 43% preluare pozitivă (23% perfectă).

Declaraţii

Darko ZAKOC, antrenor Volei Alba Blaj: "M-am aşteptat să jucăm bine, dar nu să avem un meci aşa uşor. Cred că, la început, adversarul nostru a fost puţin 'nervos' şi noi am profitat şi cu o tactică exactă, cu o reacţie foarte bună în jocul de apărare, la preluare, am rezolvat uşor primele două seturi. În setul 3, cum se întâmplă de obicei la 2-0, echipa s-a relaxat puţin, nu s-a mai concentrat suficient şi din această cauză setul a fost mai echilibrat. Important e că am câştigat, cu 3-0, împotriva unui adversar care, înainte de meci, era la 7 puncte în spatele nostru, şi acest meci a fost foarte important atât pentru noi, cât şi pentru ei. Cred că, în campionatul intern, a fost cel mai bun joc făcut în acest sezon de echipa pe care o pregătesc. E prea devreme să ne considerăm campioni, mai sunt 24 de puncte puse în joc, trebuie să rămânem concentraţi, suntem o echipă serioasă, profesionistă şi cred că nu trebuie să ne relaxăm după această victorie, care trebuie confirmată şi sâmbătă la Târgovişte şi la meciurile care vor urma. Avem încă 8 meciuri în campionat, apoi finala Cupei României şi noi trebuie să ne menţinem forma până la final."

Sergiu ŞTEFĂNESCU, preşedinte Volei Alba Blaj: "A fost un meci la care ne-am gândit mult şi este o victorie foarte importantă, pe care ne-am dorit-o, lucrurile au fost mai simple în teren faţă de cum ne-am aşteptat la început şi eu zic că, chiar dacă încă matematica nu ne ajută, este un pas mare spre titlul de campioană, pot să spun că am pus o mână pe cupa care se acordă câştigătoarei campionatului. Vreau să mulţumesc, în primul rând, publicului, dar şi fetelor şi colectivului tehnic, care au pregătit exemplar meciul de astăzi, un meci de nota 10. Pentru noi, faptul că ne apropiem de cel de-al treilea titlu, reprezintă foarte mult, pentru oraş, pentru club, cu siguranţă suntem în istoria Blajului, dar şi a judeţului Alba. Suntem cea mai mare echipă sportivă din istoria judeţului Alba şi eu cred că am reprezentat până acuma cu cinste şi Blajul şi Alba Iulia."

Echipe

VOLEI ALBA BLAJ, antrenor Darko ZAKOC: Ana ANTONIJEVIC 4p. (2 blocaje) - Samara RODRIGUES DE ALMEIDA 6p., Nadja NINKOVIC 13p. (3 aşi), Tatsiana MARKEVICH 12p. (1 blocaj), Nneka ONYEJEKWE 8p. (3 aşi, 2 blocaje), Adina SALAORU (cpt.) 11p. (4 blocaje) - Marina VUJOVIC (libero).

CSM BUCURESTI, antrenor Ferhat AKBAŞ: Julia MILOVITS 1p. (1 blocaj) - Nikola RADOSOVA 6p., Sofia MEDIC 7p. (1 as, 2 blocaje), Jelena ALAJBEG 7p., Bernadett DEKANY 3p., Lucille CHARUK (cpt.) 9p. - Veronica CAROCCI (libero 1). Au mai jucat: Alice KAPELOVIES 0p., Ivana LUKOVIC 6p., Andreea ISPAS (libero 2).

Meciul Volei Alba Blaj - CSM Bucureşti a fost arbitrat de Tudor POP (A1, Cluj Napoca) şi Cristian ŞANTA (A2, Cluj Napoca).

Volei Alba Blaj conduce detaşat în clasamentul Diviziei A1, cu 69 de puncte (din 72 posibile), urmată de CSM Bucureşti (59 puncte) şi CSM Târgovişte (56 puncte).

În etapa următoare campioana României se va deplasa la Târgovişte, partida cu vicecampioana fiind programată sâmbătă, 25 martie, de la ora 16.30, în direct la Digisport 3. Următorul meci pe teren propriu este programat miercuri, 29 martie, de la ora 18.00, când la Blaj se va disputa partida Volei Alba Blaj - Ştiinţa Bacău.

Text şi foto: Nicu Goga

22.03.2017.