Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Crescendo "la ceas aniversar" - concert excepțional; GALERIE FOTO

Grupul instrumental Crescendo al Colegiului "I.M. Clain" Blaj a împlinit 10 ani de existență și, sub conducerea iniţiatorului, dirijorului și îndrumătorului său, Dascălul Adrian Solomon, a susținut vineri, 12 mai, un concert extraordinar. Au fost prezenţi pe scenă atât actualii componenţi ai acestei orchestre, cât și o mare parte din foştii elevi ai Colegiului, acum studenți sau absolvenţi ai diferitelor facultăţi, tineri căsătoriți, cu copii, stabiliţi în Cluj, Sibiu, Alba Iulia sau în alte localităţi. Faptul că au răspuns chemării Dascălului iubit de toți, dovedeşte cu câtă pasiune, dragoste și dăruire s-a aplecat profesorul Adrian Solomon asupra sufletelor lor ingenue și cât de mult frumos le-a sădit acolo.

Din vastul repertoriu pe care acest grup instrumental îl stăpâneşte, nu au lipsit piese de muzică clasică, din muzica de divertisment, muzica ușoară sau piese vocale, interpretate de eleve gimnaziste sau liceene. Urmând exemplul Maestrului Iacob Mureşianu, profesorul Adrian Solomon a făcut în așa fel aranjamentul orchestral, încât sa poată fi interpretat și de cei mai puțin familiarizaţi cu tehnica instrumentală. Nu au lipsit însă momentele de virtuozitate (Smetana, Bizet) care au stârnit ropotele de aplauze ale unei săli arhipline. Timp de două ore, acești tineri frumoși, serioşi și dăruiţi de Dumnezeu cu un har minunat, ne-au arătat că atunci când pasiunea, talentul și stăruinţa se împletesc, se naște arta.

Acest deosebit de reuşit concert aniversar încununează și prodigioasa activitate (de 45 de ani) a Dascălului acestor „fântâni ale darurilor”, profesorul Adrian Solomon, Omul care iubeşte elevii și Şcoalele Blajului mai presus de orice. Îți mulțumim, Domnule Profesor!

Prof. Gloria Bancu - Blaj

Gloria Bancu este profesoară de muzică, născută în Blaj, crescută şi educată la Şcoalele Blajului. A predat pianul la Şcoala de Muzică din Alba Iulia şi, din 1990, a revenit la Colegiul "I.M.Clain" Blaj, loc de unde s-a pensionat în anul 2009.

Foto: Nicu Goga

17.05.2017.