Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Comunicat de presă - Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Blaj

PATRONATUL INTREPRINDERILOR MICI SI MIJLOCII DIN BLAJ


(PIMM-BLAJ)

COMUNICAT


În ziua de 29 decembrie 2016, la şedinţa Consiliului Local al Primăriei Municipiului Blaj s-a aprobat proiectul de hotarare privind taxele locale pentru anul 2017.
În data de 29.11.2016, prin adresa nr. 33 din 19.11.2016 s-a depus din partea PIMM-BLAJ un Memoriu conţinând propuneri ale agenţilor economici din Blaj privind stabilirea taxelor persoanelor juridice pentru anul 2017.
În 22.12.2016 a avut loc o dezbatere a impozitelor anunţate de către Consiliul Local pentru anul 2017. La această dezbatere au participat reprezentanţi ai agenţilor economici şi alte persoane din Blaj. Reprezentanţii agenţilor economici au arătat problemele dificile pe care le au datorită taxelor deosebit de mari stabilite pentru clădiri neredizenţiale ale persoanelor juridice. Domnul Primar Gheorghe Valentin Rotar, care a citit în faţa participanţilor la dezbatere Memoriul înaintat de PIMM-BLAJ, a explicat că nu poate scădea taxa de 1,8% pentru cladiri, aducând argumente care se referă la Proiectele pe care Consiliul Local le are în desfăşurare.

PIMM-BLAJ menţionează următoarele constatări:

1. La Memoriul prezentat în 29.11.2016 nu s-a trimis un răspuns în scris.
2. Din cele patru cerinţe din memoriu s-a acceptat doar cota de impozitare de 0,4% pentru clădiri din domeniul agricol.
3. În urma dezbaterilor din 22.11.2019, domnul Primar a propus agenţilor economici elaborarea unei documentaţii comune a PIMM-BLAJ şi a Consiliului Local Blaj, pe care să o prezinte la Ministerul de Finanţe, prin care se solicită dreptul Consiliului Local de a stabili diferentiat cotele de impozitare pe categorii de agenţi economici şi anume, pentru Întreprinderi Mari şi pentru IMM-uri. Domnul Primar Gheorghe Valentin Rotar a promis că prin aprobarea acestui demers, Consiliul Local va propune valoarea minimă a cotelor de impozitare prevăzute de lege.

Preşedinte,
Prof. ing. Stânea Valeriu

Vicepreşedinte,
Prof. Mateş Victor

Menţionăm faptul că proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor pentru anul 2017 în municipiul Blaj a fost adoptat cu 15 voturi "pentru", două voturi "împotrivă" (d-l cons. Voina Dorin şi d-na cons. Staicu Laura) şi un vot "de abţinere" (d-na cons. Marcu Silvia).

În ataşament se află adresa înaintată Consiliului Local Blaj din partea Patronatului Intreprinderilor Mici şi Mijlocii din Blaj.