Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Cel mai mare targ apicol din Romania, "Sarbatoarea Mierii", isi deschide portile, in 26 si 27 martie, la Blaj

Reprezentanti din 20 de tari, 200 de expozanti si peste 5000 de vizitatori sunt asteptati sa participe, joi si vineri, la cea de-a VIII-a editie a "Sarbatorii Mierii", manifestare dedicata apicultorilor, dar si iubitorilor de produse apicole. Organizata pentru a doua oara in Piata 1848 din Blaj, manifestarea este realizata in parteneriat de catre Apidava, Consiliul Local Blaj si Consiliul Judetean Alba. Radio Blaj este, ca in fiecare an, partener media al acestui eveniment, care deschide seria de manifestari in aer liber ce se vor desfasura in acest an in municipiul Blaj. Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc, in prezenta oficialitatilor si a invitatilor speciali, joi, 26 martie, cu incepere de la ora 10.00, pe scena amplasata intr-unul din colturile pietei centrale a orasului. Pe parcursul zilei, organizatorii au pregatit un program variat celor care intentioneaza sa viziteze targul, de la momente artistice sustinute de elevi blajeni pana la spectacole sustinute de formatii consacrate precum Bere Gratis. Circulatia rutiera in Piata 1848, strada Timotei Cipariu si strada Astra este oprita incepand de miercuri, de la ora 12.00, urmand sa fie reluata doar vineri seara, dupa ora 22.00. Soferii sunt sfatuiti sa foloseasca arterele adiacente precum strazile Iuliu Maniu, Aurel Vlaicu sau Avram Iancu.

Reprezentanti din 20 de tari, 200 de expozanti si peste 5000 de vizitatori sunt asteptati sa participe, joi si vineri, la cea de-a VIII-a editie a "Sarbatorii Mierii", manifestare dedicata apicultorilor, dar si iubitorilor de produse apicole.

Organizata pentru a doua oara in Piata 1848 din Blaj, manifestarea este realizata in parteneriat de catre Apidava, Consiliul Local Blaj si Consiliul Judetean Alba. Radio Blaj este, ca in fiecare an, partener media al acestui eveniment, care deschide seria de manifestari in aer liber ce se vor desfasura in acest an in municipiul Blaj.

Evenimentul din acest an isi propune sa promoveze in randul consumatorilor un stil de viata sanatos si o alimentatie bazata pe produse 100% naturale.

O ampla varietate de produse apicole si apiterapeutice, cosmetice, suplimente nutritive, toate pe baza de miere si alte produse ale stupului, vinuri, produse de panificatie si patiserie, dulciuri (turta dulce, halvita, martipan), artizanat, obiecte ceramice, tablouri si multe altele vor putea fi achizitionate direct de la expozitia cu vanzare.

Deschiderea oficiala a evenimentului va avea loc, in prezenta oficialitatilor si a invitatilor speciali, joi, 26 martie, cu incepere de la ora 10.00, pe scena amplasata intr-unul din colturile pietei centrale a orasului.

Pe parcursul zilei, organizatorii au pregatit un program variat celor care intentioneaza sa viziteze targul, de la momente artistice sustinute de elevi blajeni pana la spectacole sustinute de formatii consacrate precum Bere Gratis.

Elementul de noutate al acestei editii il constituie organizarea unui show culinar in aer liber, preparatele avand ca ingredient vedeta MIEREA.

In paralel cu targul cu vanzare si momentele artistice, Primaria Municipiului Blaj va gazdui o sectiune de comunicari pentru apicultori dar si o intalnire "business to business", dedicata companiilor din strainatate interesate sa cunoasca producatori locali de miere sau de utilaje agricole. Editia din acest an a "Sarbatorii Mierii" va reuni la Blaj apicultori din: Turcia, Croatia, Grecia, Polonia, Republica Moldova, Pakistan, Olanda, Slovenia, Spania, Belgia, Germania, China, Bulgaria, Italia, Ungaria, Franta, Serbia, Slovacia, Marea Britanie si Ucraina.

Ca in fiecare an, in cea de a doua zi a evenimentului, "Sarbatoarea Mierii" va fi adresata in exclusivitate copiilor. Astfel, spectacole, concursuri dar si cadouri dulci ii vor astepta pe toti copiii care vor vizita targul.

Primaria Municipiului Blaj, Politia Municipiului Blaj, Politia Locala si Jandarmeria au stabilit deja un plan de masuri operative privind organizarea acestei manifestari, cu detalii privitoare la circulatie, curatenie, sanatate publica, ordine publica, etc.

Circulatia rutiera in Piata 1848, strada Timotei Cipariu si strada Astra este oprita incepand de miercuri, de la ora 12.00, urmand sa fie reluata doar vineri seara, dupa ora 22.00. Soferii sunt sfatuiti sa foloseasca arterele adiacente precum strazile Iuliu Maniu, Aurel Vlaicu sau Avram Iancu.

Programul manifestarii cuprinde urmatoarele momente :

JOI, 26 MARTIE 2015

Locatie: PIATA 1848, in fata Primariei Blaj

- Ora 10.00 DESCHIDERE OFICIALA, pe scena in aer liber;
- Ora 10.30 SECTIUNE DE COMUNICARI pt. apicultori (in sala mare de sedinte a Primariei Blaj);
- Ora 12.00 SPECTACOL, pe scena in aer liber: Dansul Albinutelor, sustinut de majoretele de la Scoala "Toma Cocisiu Blaj" si Grupul vocal de copii "Allegrino";
- Orele 13.00 - 16.00: Show Culinar in aer liber cu ceaun si gratar, pe scena in aer liber;
- Orele 15.00 - 17.00: Simpozion "BUSINESS to BUSINESS", pe tema problemelor din domeniul importului si exportului de miere (exclusiv pe baza de invitatie), in Sala Casatoriilor;
- Ora 18.00 - CONCERT LIVE pentru tineret: formatia BERE GRATIS, in deschidere Ravy, Level Up si Marina.

VINERI, 27 Martie 2015 - zi dedicata copiilor

- ora 9.00: TARG CU VANZARE (ziua a doua)
- ora 10.30: Intalniri "BUSINESS to BUSINESS", pentru firmele din strainatate interesate sa cunoasca producatori locali de miere, utilaje apicole, hrana de albine (Sala Casatoriilor);
- orele 11.00-13.00 – “SPECTACOL PENTRU COPII”- la scena din PIATA 1848.

Nicu Goga