Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Ziua Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu” - Comunicat de presă

La Școala Gimnazială „Toma Cocișiu” din Blaj, condusă de director prof. dr. Alina Maria Dulău și director adj. prof. Sabina Victoria Marinescu, elevii și dascălii au sărbătorit joi, 3 noiembrie 2016, Ziua Școlii și a patronului spiritual.

„La cei 118 ani de existență ai Școlii Gimnaziale Toma Cocișiu ne-am simțit datori de a marca prin diverse activități acest eveniment. Dorim să aducem în lumina elogiului pe dascălii școlii noastre, de la primii fondatori până la cei ce slujesc în prezent cu talent, măiestrie, tact, devotament și vocație școala, aducând culoare în viața și sufletele elevilor”. (Director prof. dr. Alina Maria Dulău)

Activitățile desfășurate de Ziua Școlii au fost:

- Simpozionul elevilor „Școala și dascălul viitorului”, desfășurat pe două secțiuni:

- Secțiunea I „Referate”, pentru elevii din clasele V-VI și VII-VIII, coordonat de prof. Mona-Carmen Cârnaț, unde elevii și-au prezentat lucrările cu titluri sugestive, fiecare prezentând în viziunea personală școala și dascălul viitorului.

- Secțiunea a II a „Creație plastică”, pentru elevii din clasele V-VI și VII-VIII, coordonat de prof. Ioan Borcea, lucrările au fost prezentate într-o frumoasă expoziție, amenajată pe holul principal al școlii.

Elevii participanți la ambele secțuini au fost răsplătiți ciu diplome sugerate de unul dintre desenele din expoziție.

„Simpozionul Școala și dascălul viitorului a fost o provocare pentru elevii din ciclul gimnazial care și-au pregătit lucrările cu multă seriozitate și responsabilitate. În ciuda anilor fragezi, ei știu exact cum arată o școală în viitor, știu ce vreau să studieze, dar mai eles cum și în ce condiții, deci au delimitat clar cele două sensuri ale cuvântului școală: școala clădire și școala instituție. Felicitări tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurarea a simpozionului!” (Director adj. Prof. Sabina Victoria Marinescu)

Alternativ cu derularea simpozionului s-a desfășurat serbarea școlară care a cuprins momente variate, constând în recitări de poezii, cântece, sceneta „Soacra cu trei nurori”, de Ion Creangă, dansuri populare, prezentate de elevii secției maghiare. Elevii au fost coordonați de prof. Ana Marcu, Diana Istrate, Reka Dezso și prof înv. primar Mirela Bălău și Adela Corbean.

Simpozion Național PERSONALITĂȚI ROMÂNEȘTI – „TOMA COCIȘIU – MODEL PENTRU ELEVII ȘI DASCĂLII DE AZI” – lansarea simpozionului național pentru cadrele didactice din județul Alba și din alte județe ale țării, aflat la a doua ediție, având ca temă: rolul evocării patronului spiritual în creșterea prestigiului școlii. Simpozionul se desfășoară on-line până în 4 decembrie 2016 și a fost inițiat și coordonat de director prof. dr. Alina Maria Dulău și prof. Mona-Carmen Cârnaț.

În concluzie am găsit potrivit un citat din lucrarea elevei Adina Seicean din clasa a Va C, care a fost prezentată în cadrul simpozionului elevilor: „Deschideți-vă, dragi dascăli, sufletele frumos așa cum florile își desfac petalele pentru a le arăta și celorlalți frumusețea și îi bucurați cu un zâmbet, cu o vorbă bună pe cei care se bucură să le primească.”

La mulți ani tuturor dascălilor și elevilor Școlii Gimnaziale „Toma Cocișiu” din municipiul Blaj!

Prof. Mona-Carmen Cârnaț

03.11.2016