Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: trei tineri reţinuţi pentru furturi din locuinţe; o nouă acţiune a RAR-ului în zonă

Trei tineri, cu vârste de 17 şi 18 ani, din municipiul Blaj, au fost reţinuţi, ei fiind suspectaţi de comiterea a cinci furturi din locuinţe. Prinderea celor trei tineri a avut loc cu ocazia unei acţiuni pentru siguranţa cetățenilor, desfăşurată miercuri, la Blaj. Tot miercuri, în cadrul unei acţiuni rutiere, organizate împreună cu RAR Alba, au fost depistate nouă autovehicule ce prezentau diverse defecţiuni tehnice.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj au identificat pe trei tineri, cu vârste de 17 şi 18 ani, din municipiul Blaj, ca persoane bănuite de comiterea a cinci furturi din locuinţe. Se pare că, în perioada 10 - 19 martie 2018, cei trei tineri ar fi pătruns, prin efracţie, în cinci case din municipiul Blaj şi ar fi sustras diverse produse electronice‚scule electrice şi alte bunuri, cu o valoare totală de 4.200 de lei.

Faţă de tânărul de 18 ani şi de unul dintre tinerii de 17 ani, poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat, urmând să-i prezinte Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cu ocazia activităţilor de cercetare efectuate, poliţiştii au reuşit să recupereze prejudiciul, în proporţie de 80 %. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a celor 3 tineri şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului.

Prinderea celor trei tineri a avut loc cu ocazia unei acţiuni pentru siguranţa cetățenilor din Blaj. Astfel, poliţiştii din Blaj şi cei ai secţiilor de poliţie rurală arondate, au desfășurat, miercuri, 21 martie, o acţiune cu efective mărite, pe raza de competenţă, ce a avut ca scop prevenirea faptelor de natură infracțională şi contravenţională. Au fost controlate 118 autovehicule, au fost aplicate amenzi de peste 12.700 de lei şi au fost identificate cele trei persoane bănuite de comiterea celor cinci furturi.

Cu această ocazie au fost constatate 82 de abateri de natură contravenţională. Dintre amenzile aplicate, 68 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 12 la Legea 61/1991 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, iar restul la alte acte normative. A fost reţinut un permis de conducere şi retrase 6 certificate de înmatriculare.

Tot miercuri, 21 martie, poliţiştii rutieri din Blaj, împreună cu RAR –ul, au organizat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de starea tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor. Au fost depistate nouă autovehicule ce prezentau diverse defecţiuni tehnice.

Conducătorii acestora au fost sancţionaţi contravenţional, iar complementar sancţiunii, s-a dispus retragerea certificatelor de înmatriculare pentru două autoturisme. Alţi cinci conducători auto au fost sancționați pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 2.320 lei.

Nicu Goga

22.03.2018