Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj TeaM 18: program săptămâna 11-17 septembrie 2017

18 adolescenți și tineri pasionați de teatru, film și muzică, alături de actori și muzicieni, călăuziți de Francesco Agnello și Anca B. Berlogea vă invită joi 14 septembrie la Blaj, de la ora 19.30, în clădirea celui mai vechi liceu românesc din Transilvania, Liceul "Sfântul Vasile cel Mare" Blaj, să călătoriți în timp. "Călătorie în Marele Război", spectacolul multi-art, creat de elevi și de tineri, despre tinerii de acum un veac și cei de astăzi, se bazează pe scrisori de pe front, amintiri culese acum și fragmente din ziarul Unirea, publicate în perioada 1916-1918. Ultimul week-end va cuprinde, ca în fiecare săptămână, film, teatru și un atelier. Vineri, 15 septembrie, la Centrul Cultural "Iacob Mureșianu", va fi proiectat filmul "Aferim!" de Radu Jude, iar sâmbătă, 16 septembrie, publicul este invitat la spectacolul muzical "Apolodor" de Ada Milea.

18 adolescenți și tineri pasionați de teatru, film și muzică, alături de actori și muzicieni, călăuziți de Francesco Agnello și Anca B. Berlogea vă invită joi 14 septembrie la Blaj, de la ora 19.30, în clădirea celui mai vechi liceu românesc din Transilvania, Liceul "Sfântul Vasile cel Mare" Blaj, să călătoriți în timp. "Călătorie în Marele Război", spectacolul multi-art, creat de elevi și de tineri, despre tinerii de acum un veac și cei de astăzi, se bazează pe scrisori de pe front, amintiri culese acum și fragmente din ziarul Unirea, publicate în perioada 1916-1918.

Acum, când România se pregătește de sărbătorirea centenarului Unirii, personalități ale Unirii, a căror viață este legată de Mica Romă, vor fi evocate alături de povestea eroilor necunoscuți și a unor simpli elevi. Iuliu Maniu, Iuliu Hossu sau Ioan Suciu sunt câțiva dintre făuritorii și martorii Unirii. Spectacolul va integra și scurt-metraje produse de participanții atelierului de film și va fi prezentat joi 14 septembrie la Blaj, vineri, 15 septembrie la Sibiu, la ora 16.00, sala Cavas a Universității Lucian Blaga, în cadrul Festivalului 25 de ore de Teatru Non-stop, iar sâmbătă, 16 septembrie, la Liceul Teologic "Inochentie Micu" din Cluj.

Muzica este creată în această săptâmână în cadrul unui atelier de percuție, condus de Francesco Agnello, compozitor și percuționist francez, cunoscut pentru colaborarea cu Peter Brook și Eugenio Barba. Cei 18 tineri înscriși la atelierul de film, condus de Effie Weiss și Amir Borenstein, au avut deja o primă proiecție cu cele 12 scurt-metraje produse de ei, care au explorat tema identității lor prin documentare, ficțiune și film experimental.

Proiectul de educație prin cultură Blaj TeaM 18 - Teatru și Memorie 1918-2018, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, a cuprins prezentări de filme și spectacole, dar și ateliere cu tinerii și se va încheia la Blaj în 17 septembrie, cu spectacolul "Născut în '90". Ultimul week-end va cuprinde, ca în fiecare săptămână, film, teatru și un atelier. Vineri, 15 septembrie, la Centrul Cultural "Iacob Mureșianu", va fi proiectat filmul "Aferim!" de Radu Jude, iar sâmbătă, 16 septembrie, publicul este invitat la spectacolul muzical "Apolodor" de Ada Milea.

Programul complet Blaj TeaM 18 - Teatru și Memorie 1918-2018 îl găsiți pe pagina de facebook blajteam18, un proiect de educație prin cultură, organizat de Signis România și Primăria Blaj, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Fundația Renovabis, Germania. Parteneri: Asociația Culturală Replika, Teatrul Bis, Liceul "Sfântul Vasile cel Mare" Blaj, Colegiul Național "I.M. Clain" Blaj, Caritas Blaj și Radio Blaj.

Blaj TeaM 18 - Teatru și Memorie 1918-2018 - PROGRAM 11- 17 Septembrie


14.09.2017, ora 19:30
Călătorie în Marele Război - creație cu tinerii din Blaj, concept Ana Boariu
cu participarea lui Francesco Agnello - percuție
o producție Blaj TeaM 18, Signis România
Liceul Sfântul Vasile, Blaj

15.09.2017, ora 19:30
Aferim! de Radu Jude
cu Teodor Corban, Mihai Comânoiu, Toma Cuzin
Centrul cultural "Iacob Mureșianu", Blaj

16.09.2017, ora 16:00
Apolodor de Gellu Naum,
spectacol-concert cu Ada Milea, Radu Pânzaru, Dorina Chiriac
Centrul cultural "Iacob Mureșianu", Blaj

17.09.2017, ora 19:30
Născut în '90, regia Bogdan Sărătean
cu Andrada Grosu, Aneea Opriş şi Claudiu Fălămaş, trei actori născuți în '90
Hydro, Blaj

11.09.2017.