Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: "Siguranța înainte de toate" la Școala Gimnazială ,,Simion Bărnuțiu” Tiur

,,Siguranța înainte de toate!” a fost genericul sub care la Școala Gimnazială ,,Simion Bărnuțiu” din Tiur s-a desfăşurat miercuri, 15 februarie 2017, două evenimente care au marcat Ziua siguranței pe Internet şi Ziua Europeană a apelului unic 112, cu scop de promovare a utilizării într-un mod mai sigur și mai responsabil a tehnologiei online și a telefoanelor mobile, precum și educarea comportamentului civic prin promovarea importanței numărului unic de urgență 112.

Coordonată de consilierul educativ – prof. Marcu Nicoleta Ioana, directorul unității – prof. Zehan Platon Ana, prof. Vinczeller Ștefan, prof. înv. primar Bîrlea Aurelia Cristina, prof. înv. primar Haidu Flavia Maria și înst. Pastușec Maria Alina, în colaborare cu agent șef principal – Morariu Teodor Florin și agent șef principal – Lőw Radu Iosif din cadrul Poliției Municipiului Blaj, Biroul – Ordine Publică, Compartimentul – Proximitate, activitatea a marcat două evenimente semnificative ale lunii februarie: 7 februarie – Ziua siguranței pe Internet, respectiv 11 februarie – Ziua Europeană a apelului unic 112 și a avut ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur și mai responsabil a tehnologiei online și a telefoanelor mobile și educarea comportamentului civic prin promovarea importanței numărului unic de urgență 112.

Activitățile – realizarea unui panou tematic, discuțiile cu reprezentanții Poliției de Proximitate, informările statistice de pe site-uri oficiale și aplicarea unui chestionar – au vizat conștientizarea pericolelor pe care le poate genera socializarea în rețelele sociale online, implementarea unei atitudini pozitive și responsabile a copiilor față de Internet și responsabilizarea în situații care pot periclita viața, integritatea sau sănătatea cetățeanului, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul.

Consilier educativ,
Prof. Marcu Nicoleta Ioana

16.02.2017.