Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj, Sibiu, Europa: Volei Alba Blaj - Piacenza, în Liga Campionilor - Avancronică

După debutul cu succes în Liga Campionilor la volei feminin, Volei Alba Blaj se pregăteşte şi de debutul pe teren propriu în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi. Campioana României joacă miercuri, 11 noiembrie, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu, unde va primi vizita echipei italiene Nordmeccanica Piacenza, în cea de-a doua etapă a Grupei F a CEV DenizBank Volleyball Champions League. Intrarea la meci este liberă, partida putând fi urmărită în direct şi la televizor, pe Digisport 2.

"Mica Romă salută marea Europă!" Acesta este mesajul ce stă scris, sus, pe afişul meciului Volei Alba Blaj - Nordmeccanica Piacenza, din cea de-a doua etapă a Ligii Campionilor la volei feminin. Întâlnirea are loc în cadrul Grupei F şi opune, faţă în faţă, echipele care au câştigat în prima etapă. Campioana României a debutat superb în cea mai importantă competiţie europeană intercluburi, impunându-se în Franţa, 3-1 cu Rocheville Le Cannet (foto), stârnind admiraţia iubitorilor de volei din ţară. Tot cu acelaşi scor a câştigat şi Nordmeccanica Piacenza partida de pe teren propriu cu favorita grupei, Dinamo Moscova, echipa cu şapte campioane europene în lot, şi şi-a arătat pretenţiile pentru fazele finale ale competiţiei. Va fi un meci infinit mai greu pentru fetele noastre, însă cu ajutorul avantajului terenului propriu, cu aportul publicului şi cu entuziasmul care caracterizează tot ceea ce se întâmplă în interiorul şi în jurul echipei blăjene pot crea premisele pentru obţinerea unui nou rezultat mare, istoric chiar.

Debutul cu succes în această competiţie nu i-a făcut pe oficialii blăjeni să debordeze de optimism, prudenţa fiind, ca şi la finele campionatului trecut, cuvântul de ordine în tabăra campioanei României. Victoria din Franţa i-a entuziasmat, dar i-a făcut să rămână cu picioarele pe pământ, la fel cum succesul Piacenzei nu i-a dezarmat în perspectiva meciului de miercuri. Până la urmă, tot ceea ce se întâmplă în acest moment la Blaj reprezintă o bucurie fără margini, spectacolul Ligii Campionilor fiind "cireaşa de pe tort", iar la frumuseţea competiţiei nu poate sta pasivă echipa noastră.

Darko Zakoc, tehnicianul sârb care a adus primul titlu din istorie echipei Volei Alba Blaj, şi-a stabilit clar obiectivul pentru acest meci, respectiv practicarea unui volei de calitate, care să nu lase niciodată impresia că echipa noastră pleacă cu şansa a doua:

"Se ştie faptul că este o diferenţă mare între ceea ce se joacă în Liga Campionilor şi ce vedem în Divizia A1. Aici toţi sunt cu ochii pe noi şi noi suntem 'mentori' pentru ceilalţi, dacă înţelegeţi ce vreau să spun, în Liga Campionilor Piacenza îndeplineşte acest rol pentru noi. Este o echipă cu jucătoare cu mare valoare, o echipă puternică, cunoscută în lumea voleiului, la acest meci vrem să jucăm cel mai bun volei pe care îl putem în acest moment şi să valorificăm fiecare şansă care există. Nu mergem la Sibiu doar ca să facem act de prezenţă, vom da tot ceea ce e mai bun pe teren, cu curaj şi vom încerca să facem spectacol, pentru că ăsta este primul nostru obiectiv pentru acest joc. Cu atât va fi mai bine dacă vom şi câştiga punct sau puncte.

Nu m-a surpins prea mult victoria Piacenzei cu Dinamo Moscova, ştiu problemele pe care le au echipele din Rusia la începutul fiecărui sezon, v-am zis că echipa Piacenzei stă mai bine pe posturi acum, cu Maja Ognjenovic (n.r. sârboaica a fost desemnată cea mai bună ridicătoare a Campionatului European de Volei 2015) şi cu alte jucătoare foarte valoroase. Înainte de a începe Liga Campionilor am zis că cel mai realistic obiectiv al nostru este locul 3 în grupă, dacă putem să terminăm mai sus e foarte bine, dar asta este prima noastră idee, precum şi jocuri în care să nu fim outsideri. Pe hârtie plecăm cu şansa a doua, dar eu pe teren nu vreau să văd asta.

Va urma o perioadă foarte grea, cu meciuri grele în campionat, plus, pe lângă meciul de miercuri de la Sibiu, deplasarea la Moscova, dar echipa este bine pregătită, Dumnezeu ne-a ajutat să nu avem probleme de sănătate şi cu ajutorul managementului nostru, care ne-a creat toate condiţiile, plecând de la hoteluri, pregătire, recuperare şi altele, cred că putem trece cu bine şi peste această perioadă grea."


Preşedintele campioanei României, Sergiu Ştefănescu, admite faptul că Volei Alba Blaj porneşte cu şansa a doua în acest joc, dar speră că echipa se va afla, la ora meciului, cel puţin la nivelul la care s-a aflat la partida de pe terenul franţuzoaicelor:

"Va fi o întâlnire foarte dificilă pentru noi, pornim cu şansa a doua pentru că noi suntem debutanţi în Liga Campionilor, iar echipa din Italia are mult mai multă experienţă decât noi, însă încercăm să ne apărăm şansele şi să facem un meci cât de bun putem. Sperăm ca sala de la Sibiu să fie la fel ca anul trecut, plină de oameni care să ne ajute prin susţinerea lor şi să facem un meci bun pentru noi, pentru publicul nostru şi pentru voleiul românesc. Oricum va fi o lună foarte dificilă pentru noi, cu deplasări foarte lungi, echipa va avea un traseu de genul Sibiu - Bucureşti - Blaj - Moscova - Târgovişte - Blaj, vor fi mii de kilometri pe care îi vom avea de parcurs luna asta, va fi greu pentru noi, vor fi derbyuri şi în campionat, sperăm să trecem cu bine de perioada asta...oricum o luăm pas cu pas, primul meci e cu Piacenza şi sperăm să ne prezentăm la ora jocului la fel cum am făcut-o şi în Franţa."

Mai optimist, ca de obicei, este primarul Gheorghe Valentin Rotar, care şi-a exprimat speranţa că echipa noastră nu va veni cu mâna goală de la Sibiu:

"Trebuie să fim realişti şi să spunem că va fi o partidă foarte dificilă. Chiar dacă am învins în Franţa, datele sunt cu totul altele miercuri, pentru că jucăm cu una dintre cele mai puternice echipe din Europa. Dar, cunoscând valoarea lotului şi profesionalismul staffului condus de Darko Zakoc, precum şi ambiţia echipei noastre, am speranţa că meciul de la Sibiu va fi unul din care vom lua puncte. Îi aşteptăm pe blăjeni şi pe suporterii din Alba la meci şi îi invităm pe iubitorii de sport din Sibiu să ne susţină miercuri la debutul pe teren propriu în Liga Campionilor."

Nordmeccanica Piacenza s-a înfiinţat în anul 1983. Echipa italiană a cucerit de două ori campionatul Italiei, în 2013 şi 2014, două Cupe ale Italiei, 2013 şi 2014, reuşind tripla internă în cei doi ani şi prin cucerirea Supercupei Italiei. Este una dintre cele mai experimentate echipe din Europa, fiind o prezenţă constantă în ultimii ani la startul Ligii Campionilor. Printre jucătoarele cel mai importante ale italiencelor se află Maja Ognjenovic (Serbia), desemnată cea mai bună ridicătoare a Campionatului European de Volei 2015 şi medaliată cu bronz cu naţionala Serbiei, cât şi componentele naţionalelor Italiei (Indre Sorokaite) şi a Franţei (Cristina Bauer).

Meciul Volei Alba Blaj - Nordmeccanica Piacenza este privit la Blaj ca o mare sărbătoare, chiar dacă nu poate fi organizat în micuţa sala din localitate. Peste 250 de blăjeni se vor deplasa, cu autocarele puse la dispoziţie de club, la meciul ce se va juca miercuri, 11 noiembrie, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor Transilvania din Sibiu, din Liga Campionilor la volei feminin. Alte câteva sute vor merge cu maşinile personale. Alături de suporterii de la Blaj sunt invitaţi iubitorii de sport din Sibiu, precum şi toţi fanii echipei, din Alba şi din judeţele învecinate. Intrarea este liberă. Pentru cei care nu pot ajunge la meci, partida poate fi urmărită, în direct, pe Digisport 2.

Loturile celor două echipe pentru meciul de miercuri:

Volei Alba Blaj, antrenor Darko ZAKOC: 2 Adina SALAORU, 3 Jovana VESOVIC, 4 Leticia BOSCACCI, 5 Denisa VILOIU, 6 Anamaria BERDILĂ, 8 Ana GRBAC, 9 Dubravka DJURIC, 11 Ioana NEMŢANU, 15 Adriana BOBI, 16 Marina VUJOVIC (L), 17 Ivana PLCHOTOVÁ, 18 Silvana CHAUSHEVA.

Nordmeccanica Piacenza, antrenor Marco GASPARI: 1 Indre SOROKAITE, 2 Federica VALERIANO, 3 Yvon BELIEN, 4 Christina BAUER, 6 Giulia LEONARDI (L), 7 Francesca MARCON, 9 Laura MELANDRI, 10 Virginia POGGI (L), 11 Alessandra PETRUCCI, 12 Giulia PASCUCCI, 14 Floortje MEIJNERS, 16 Veronica TABORELLI, 18 Maja OGNJENOVIC.

Partida va fi arbitrată de Nikola Miceski (A1, Macedonia) şi Eldar Zulfugarov (A2, Azerbaijan).

Programul Volei Alba Blaj în Liga Campionilor

27 octombrie 2015: Rocheville Le Cannet – CS Volei Alba Blaj 1-3;
11 noiembrie 2015: CS Volei Alba Blaj – Nordmeccanica Piacenza;
25 noiembrie 2015: Dinamo Moscova – CS Volei Alba Blaj;
9 decembrie 2015: CS Volei Alba Blaj - Dinamo Moscova;
20 ianuarie 2016: Nordmeccanica Piacenza – CS Volei Alba Blaj;
27 ianuarie 2016: CS Volei Alba Blaj - Rocheville Le Cannet.

Nicu Goga

foto: www.cev.lu

10.11.2015.