Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: sesiunea de toamnă a Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică

În perioada 9-11 noiembrie 2015 se desfăşoară la Blaj, la sediul Arhiepiscopului Major, lucrările Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică. Sesiunea sinodală se desfăşoară sub preşedinţia Preafericirii Sale Cardinalul Lucian şi abordează chestiuni de ordin administrativ, pastoral, ecumenic şi liturgic. În acest an, sesiunea de toamnă a Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică marchează împlinirea a 10 ani de la ridicarea la rangul de Arhiepiscopie Majoră a Mitropoliei Unite cu Roma, Greco-Catolică prin două expoziţii, organizate luni şi marţi.

În perioada 9-11 noiembrie 2015 se desfăşoară la Blaj, la sediul Arhiepiscopului Major, lucrările Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Sesiunea sinodală se desfăşoară sub preşedinţia Preafericirii Sale Cardinalul Lucian şi abordează chestiuni de ordin administrativ, pastoral, ecumenic şi liturgic.

Sinodul Episcopilor îi reuneşte pe toţi Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara graniţelor ţării, reunindu-se în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara şi toamna, informează comunicatul oficial pe această temă, emis presei de notarul Sinodului Episcopilor BRU, Pr. Cristian Crişan.

În acest an, sesiunea de toamnă a Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică marchează împlinirea a 10 ani de la ridicarea la rangul de Arhiepiscopie Majoră a Mitropoliei Unite cu Roma, Greco-Catolică prin două expoziţii, organizate luni şi marţi.

Muzeul Arhiepiscopiei Majore Blaj organizează luni, 9 noiembrie 2015, orele 19.00, vernisajul expoziţiei "DE LA EPISCOPIE LA ARHIEPISCOPIE MAJORĂ - Biserica Greco-Catolică din România". Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a zece ani de la ridicarea Mitropoliei Greco-Catolice la rangul de Arhiepiscopie Majoră şi doreşte să valorifice istoria bisericii prin numeroase obiecte care au aparţinut sau care sunt conexe cu episcopii şi mitropoliţii Blajului. Expoziţia va avea loc la sediul Curiei Arhiepiscopiei Majore, Piaţa 1848, nr. 11, Blaj în prezenţa Sinodului episcopilor greco-catolici.

Asociaţia culturală pictor "Octavian Smigelschi" din Sibiu, în colaborare cu Muzeul Brukenthal Sibiu şi Arhiepiscopia de Alba Iulia şi Făgăraş vă invită să luaţi parte la vernisajul de pictură monumentală "SIMIGELSCHI ŞI BLAJUL, după 110 ani din nou acasă", ce va avea loc marţi, 10 noiembrie 2015, ora 18.00, la Catedrala Sfânta Treime din Blaj. Evenimentul este dedicat împlinirii a 10 ani de la ridicarea la rangul de Arhiepiscopie Majoră a Mitropoliei Unite cu Roma, Greco-Catolică.

09.11.2015.