Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: sâmbătă, 1 iulie 2017, "Ziua Petrisatului"

Primăria Municipiului Blaj organizează sâmbătă, 1 iulie 2017, Sărbătoarea satului Petrisat, localitate componentă a Blajului, în care locuiesc, în proporţie de peste 90%, etnici maghiari.

Manifestarea va începe cu o slujbă religioasă, oficiată la biserica din centrul localităţii, şi va continua cu un moment de sărbătorire a cuplurilor ajunse la 25 şi respectiv 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Va urma apoi depunerea coroanelor de flori la monumentul eroilor din Petrisat.

Cu începere de la ora 13.00 întreaga comunitate va participa la un prânz comun, organizat la căminul din localitate (foto).

Tot în căminul cultural, cu începere de la ora 16.00, va fi organizat un program artistic. Acesta va avea următoarele momente: dansuri populare cu formaţii din Petrisat şi Sighişoara, un program susţinut de preşcolarii şi şcolarii de la Şcoala Primară Petrisat, momente umoristice şi cântece populare interpretate de cuplurile în vârstă din Petrisat.

De la ora 19.00, cu această ocazie, vor fi organizate diverse competiţii sportive.

Manifestarea se va încheia tot la căminul cultural din localitate, cu un mare bal organizat de tinerii din Petrisat.

30.06.2017.