Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: "Primul meu film documentar", gata de proiecţie! 16 elevi de la Colegiul Național "Inochentie Micu Clain" Blaj îşi vor prezenta, sâmbătă, primele filme documentare

Sâmbătă, 17 iunie, la Centrul Cultural "Iacob Mureşianu" Blaj, începând cu ora 19.00, cei 16 elevi de la Colegiul Național "Inochentie Micu Clain" Blaj, care au participat la un atelier de film, îşi vor prezenta producţiile documentare. Atelierul de film pentru liceeni s-a desfăşurat la Colegiul Național "Inochentie Micu Clain" Blaj, în perioada 25 mai - 6 iunie 2017, şi a fost organizat de Asociaţia Viracu, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), în parteneriat cu liceul blăjean.

"Primul meu film documentar", un proiect de educație media și cinematografică desfășurat la Colegiul Național "Inochentie Micu Clain" Blaj, în perioada 25 mai - 6 iunie, îşi va prezenta la, sfârşitul acestei săptămâni, rezultatele. Atelierul de film pentru liceeni, organizat de ViraFilms și Asociaţia Viracu, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), în parteneriat cu liceul blăjean, a constat dintr-o serie de cursuri practice, destinate formării de abilităţi în domeniul cercetării de teren, documentării sociale, precum și în domeniul vizualului (tehnici și metode de filmat, editat și fotografiat).

În acest program de educație media și cinematografică au fost implicați 16 elevi de la Colegiul Național "Inochentie Micu Clain" Blaj, sprijiniți și încurajați de doamna profesoară Ghiță Romanța. Scopul acestor ateliere este de a le oferi liceenilor oportunitatea de a explora mediul cinematografic, ele oferind cunoștințele necesare și mijloacele pentru dezvoltarea, punerea în scenă şi filmarea unor scurtmetraje în spaţiul fizic şi virtual. Elevii au participat cu interes la această activitate extrașcolară, dovedindu-și talentul și spiritul de cooperare, prin colaborarea eficientă la activități. Astfel, într-un timp foarte scurt, elevii învață și aplică în mod spontan noile cunoștințe acumulate: regizează, interpretează, filmează, montează şi realizează propriile filme documentare. Participanților li s-a deschis poarta spre lumea magică a cinematografiei, deoarece au avut ocazia unică de a-şi face propriul film documentar.

Acest proiect inedit se va finaliza cu proiecția filmelor realizate de către elevii participanți, sâmbătă, 17 iunie 2017, de la ora 19.00, la Centrul Cultural "Iacob Mureşianu" Blaj.

"Felicităm, în egală măsură, inițiatorii și participanții la acest eveniment, care s-a bucurat de mare succes, mai ales în rândul liceenilor, atrași de arta cinematografiei", afirmă, într-un comunicat de presă, Prof. dr. Claudia Oancea-Raica, purtător de cuvânt al Colegiului Național "Inochentie Micu Clain" Blaj.

14.06.2017.