Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: mai putine infractiuni in primele 5 luni din 2014

Numarul infractiunilor sesizate Politiei Municipiului Blaj in primele 5 luni din acest an a scazut cu 23% comparativ cu perioada similara din 2013, releva o informare a Politiei Municipiului Blaj, prezentata joi la sedinta de lucru organizata la sediul Primariei Municipiului Blaj de Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Alba din cadrul Consiliului Judetean Alba. Cu aceasta ocazie s-a discutat si despre posibilitatea ca Politia Municipiului Blaj sa se mute intr-un nou sediu, in conditiile in care cladirea de pe Bulevardul Republicii este doar inchiriata si nu mai corespunde standardelor moderne.

Intr-un comunicat de presa, Inspectoratul Judetean de Politie Alba anunta ca joi, 26 iunie, seful Inspectoratului de Politie Judetean Alba, chestorul principal de politie Ioan Nicolae Cabulea, a participat la sedinta de lucru organizata la sediul Primariei Municipiului Blaj de Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Alba din cadrul Consiliului Judetean Alba. La aceasta sedinta au mai participat Cornel Murg, subprefectul Judetului Alba, Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului Blaj, Ioan Marincas, presedintele Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Alba, consilieri judeteni, colonelul Felician Itu, seful Inspectoratului Judetean de Jandarmi Alba, precum si conducerea Politiei Municipiului Blaj si sefii sectiilor de politie rurala Blaj si Jidvei.

Cu ocazia acestei intalniri, a fost prezentata o "Informare privind masurile intreprinse de Politia Municipiului Blaj pentru indeplinirea atributiilor specifice in primele 5 luni ale anului 2014".

Din materialul prezentat a rezultat ca in primele 5 luni ale anului 2014, numarul infractiunilor sesizate Politiei Municipiului Blaj a fost de 187, cu 23 % mai putine decat in perioada similara a anului 2013. In mediul rural, in aceeasi perioada de timp, politia a fost sesizata in legatura cu 252 de infractiuni. In cele 5 luni ale anului 2014, numarul de apeluri la SNUAU 112 a fost de 1042, dintre care 603 in mediul urban si 439 in mediul rural. In aceeasi perioada, politistii din Blaj au intervenit pentru solutionarea unui numar de 14 accidente rutiere, soldate cu doi morti, 6 raniti grav si 6 raniti usor. Pentru combaterea indisciplinei rutiere au fost aplicate 1.773 sanctiuni contraventionale, au fost retinute 104 permise de conducere si au fost constatate 74 de infractiuni la regimul rutier.

In intervenţiile pe care le-au avut cu aceasta ocazie, subprefectul Judetului Alba, Cornel Murg, si reprezentantii Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Alba s-au declarat multumiti de activitatea politistilor din Blaj prin prisma reducerii infractiunilor contra patrimoniului dar si a cresterii gradului de siguranta civica, subliniind implicarea si eforturile depuse de politisti pentru ca cetatenii din zona sa fie in siguranta.

La randul sau, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, a apreciat in mod pozitiv colaborarea dintre structurile de ordine publica din municipiu, respectiv politie, jandarmerie si politie locala, subliniind climatul optim de ordine si siguranta publica existent in oras si faptul ca, in ultimii ani, nu au fost inregistrate evenimente deosebite. Edilul blajean a evidentiat sprijinul si implicarea politistilor din Blaj, care alaturi de jandarmi si politistii locali, au participat la misiunile de mentinere a sigurantei civice cu ocazia diferitor manifestari publice, culturale si artistice, ce au fost organizate pe raza municipiului.

In cadrul sedintei organizate de Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica Alba la Blaj, s-a discutat si despre posibilitatea ca Politia Municipiului Blaj sa se mute intr-un nou sediu, avand in vedere ca in prezent Politia Blaj functioneaza intr-o cladire inchiriata, care nu mai corespunde cerintelor actuale pentru desfasurarea in conditii optime a activitatilor specifice. In acest sens, primarul Gheorghe Valentin Rotar a anuntat ca va sprijini Inspectoratul de Politie Judetean Alba si impreuna se vor face demersurile necesare pentru ca, in cel mai scurt timp, Politia Municipiului Blaj sa functioneze intr-o cladire noua, care in prezent este in constructie.

Ca o concluzie a intalnirii de ieri, chestorul principal de politie Ioan Nicolae Cabulea a apreciat rezultatele preponderent pozitive obtinute de politistii din Blaj si le-a cerut acestora sa intensifice activitatile de prevenire a evenimentelor rutiere si a faptelor comise cu violenta. Seful Inspectoratului de Politie Judetean Alba a adresat multumiri autoritatilor administrative judetene si locale, si in special primarului Rotar, pentru colaborarea cu Inspectoratul de Politie Judetean Alba, si a apreciat disponibilitatea acestuia pentru sprijinirea demersului ca Politia Blaj sa se mute intr-un nou sediu, se mai arata in comunicatul de presa emis de Inspectoratul Judetean de Politie Alba.

27.06.2014.