Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: hoaţă de buzunare, prinsă de poliţişti

O tânără din Blaj, care a sustras suma de 50 de lei din buzunarul de la spate al unei cliente, într-un magazin din Blaj, s-a ales cu dosar penal, fiind prinsă de poliţişti imediat după comiterea infracţiunii. Suma de bani a fost recuperată şi restituită păgubitei.

Joi, 7 septembrie, în jurul orelor 18.50, Poliția Municipiului Blaj a fost sesizată, prin 112, de către o tânără de 18 ani, cu privire la faptul că, în timp ce era într-un magazin din Blaj, cineva i-a sustras 50 de lei, pe care îi avea în buzunarul de la spate.

La faţa locului s-a deplasat imediat o patrulă de poliţie, iar cu ajutorul semnalmentelor comunicate de victimă, în foarte scurt timp, poliţiştii au reuşit s-o identifice pe o tânără de 21 de ani, din Blaj, ca persoana bănuită de comiterea furtului.

Întregul prejudiciu a fost recuperat şi restituit păgubitei, iar pe numele bănuitei a fost întocmit dosar penal în care este cercetată sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba aduce în atenţia cetăţenilor câteva recomandări pentru a nu deveni victime ale furturilor, atunci când sunt la cumpărături:

- acordați o mai mare atenție poșetei decât plaselor de cumpărături; siguranța poșetei sa fie o grija permanenta pentru dumneavoastră; când faceți diferite plați sau cumpărături nu scoateți tot teancul de bani ci numai suma care trebuie;
- ţineţi geanta în fata, protejând-o cu mâna;
- nu păstraţi banii în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei;
- nu ţineţi banii, actele personale şi cheile în acelaşi loc;
- urmăriţi cu atenţie persoanele care transportă, ca din întâmplare, obiecte de îmbrăcăminte sau plase goale pe mână; un hoţ se foloseşte de astfel de obiecte când „operează”, ca să-şi ascundă mâna de privirile străine;
- nu ezitaţi să luaţi atitudine atunci când sunteţi martorul unei infracţiuni;
- în situaţia în care deveniţi victima unei infracţiuni de furt din buzunare, anunţaţi poliţia la numărul 112.


foto: internet

08.09.2017.