Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj, file de poveste!

Volei Alba Blaj a reuşit un debut de senzaţie în Liga Campionilor la volei feminin, făcându-ne mândri de prima prezenţă în cea mai prestigioasă competiţie intercluburi. Campioana României a învins, marţi seară, vicecampioana Franţei, Rocheville Le Cannet, în deplasare, în CEV DenizBank Volleyball Champions League, cu 3-1 (25-20, 25-20, 16-25, 25-17) şi a acumulat primele trei puncte în grupa F. La numai patru ani de la înfiinţare, echipa noastră continuă să scrie istorie într-un sport pe care l-a abordat pas cu pas şi în care munca şi managementul au mers pe acelaşi drum, împletindu-se armonios, iar rezultatele au venit ca o recompensă firească.

Aşteptat cu nerăbdare, debutul în Liga Campionilor a fost unul fericit. Ba foarte fericit, într-un sport în care reculul se manifestă parcă din ce în ce mai pregnant în acest sezon. Sigur că putem vorbi şi de o programare bună, pentru că una e să joci cu Dinamo Moscova în primul meci şi alta e să debutezi cu Rocheville Le Cannet, o echipă aflată şi ea pentru prima dată în "cea mai frumoasă competiţie din lume", aşa cum declara preşedintele vicecampioanei Franţei. Dar, dincolo de asta, nu trebuie să uităm faptul că gazdele au plecat favorite, că vin dintr-un campionat mai experimentat, care atrage nume mai sonore ale voleiului internaţional şi care reprezintă o cultură în care sportul pe baze şi fundamente solide este una dintre preocupările de prim plan. Iată de ce putem fi mândri de performanţa de marţi seara şi spera că lucrurile nu se vor opri aici.

Meciul a fost urmărit cu interes de blăjenii din întreaga lume - şi aş vrea să cred că şi de toţi iubitorii voleiului din România- iar victoria campioanei României este incontestabilă. Primele două seturi au fost trase la indigo şi s-au încheiat cu acelaşi scor: 25-20 pentru Volei Alba Blaj. Gazdele au punctat primele, apoi s-a mers cap la cap până la jumatatea setului, după care a urmat distanţarea treptată şi clară a campioanei României. Setul trei a fost şi cel mai slab făcut de echipa noastră, sau cel mai bun al vicecampioanei Franţei, care s-a impus destul de clar cu 25-16. În cel de-al patrulea set, Volei Alba Blaj a forţat victoria de trei puncte şi a obţinut-o după un timp total efectiv de joc de 95 de minute. 3-1 pentru Volei Alba Blaj şi primele trei puncte în clasamentul grupei F, dar mai presus de toate o victorie de moral în faţa echipei cu care ne batem la clasament, aşa cum avertiza, înaintea debutului competiţiei, Darko Zakoc, antrenorul campioanei României.

Evoluţia meciului pe seturi:

Set 1 (23 minute): 5-5, 8-10, 10-10, 12-15, 17-20, 20-23, 20-25;
Set 2 (25 minute): 5-5, 10-10, 12-15, 16-17, 17-20, 18-24, 20-25;
Set 3 (23 minute): 5-5, 10-6, 13-10, 15-11, 17-15, 20-15, 25-16;
Set 4 (24 minute): 3-5, 7-5, 8-10, 10-13, 12-15, 15-20, 17-25.

Argentinianca Leticia Boscacci a fost aleasă jucătoarea meciului, universalul nostru reuşind 19 puncte (cele mai multe) în partida de marţi seara. La acest capitol s-au mai remarcat din echipa noastră Djuric (14 puncte) şi Salaoru (13 puncte), în timp ce liberoul Marina Vujovic, cu un procentaj de 41%, a fost cea mai bună jucătoare la preluare. Volei Alba Blaj a dominat statistica şi la blocaj, Dubravka Djuric şi Ivana Plchotova având fiecare câte 4 blocaje câştigătoare.

Volei Alba Blaj a început în următoarea formulă: Ana Grbac, Jovana Vesovic, Ivana Plchotova, Leticia Boscacci, Adina Salaoru (cpt.), Dubravka Djuric, Marina Vujovic (libero). Au mai evoluat: Adriana Bobi, Silvana Chausheva şi Ana Maria Berdilă. Rezerve neutilizate: Ioana Nemţanu (probleme medicale) şi Denisa Viloiu.

Darko Zakoc, antrenorul campioanei României, s-a declarat foarte mândru de victoria echipei sale: "Suntem foarte mândri de prestaţia echipei din acest meci. Suntem o echipă foarte tânără şi este pentru prima oară când evoluăm în această competiţie şi, bineînţeles, suntem foarte fericiţi cu acest rezultat."

La rândul său, antrenorul echipei Rocheville Le Cannet, Riccardo Marchesi, a lăudat organizarea echipei noastre, în special pe faza defensivă, însă a motivat înfrângerea prin lipsa de omogenitate a echipei sale, care este una nouă, cu jucătoare venite doar cu câteva zile înaintea startului campionatului.

Următorul meci în Liga Campionilor va avea loc la Sibiu, pe 11 noiembrie, contra Piacenzei. Până atunci, campioanele pot fi admirate sâmbătă, de la ora 18.00, când vor întâlni, pe teren propriu, Unic Piatra Neamţ, în Divizia A1 la volei feminin. Povestea continuă!

Nicu Goga

sursa foto:www.cev.lu

28.10.2015.