Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Elevii Şcolii Gimnaziale "Toma Cocişiu" au sărbătorit Ziua Eroilor, în Cimitirul Eroilor Blaj

Un grup de elevi de gimnaziu, clasele a V-a A şi B și clasa a VII-a C, au participat la ceremonia religioasă efectuată la Cimitirul Eroilor cu ocazia Zilei Eroilor Neamului, sărbătorită în fiecare an la Înălţarea Domnului. Joi, 17 mai 2018, elevii au adus un pios omagiu eroilor prin programul artistic intitulat "O lacrimă la crucea lor". S-au depus coroane și flori la Monumentul Eroilor. Alte două clase, a IV-a C și a VI-a A, au aprins lumânări și au rostit rugăciuni la mormintele eroilor, ne informează un material de presă al Şcolii Gimnaziale "Toma Cocişiu" Blaj, primit la redacţie.

În fiecare an, la Înălţarea Domnului, a intrat în tradiţie ca să aducem un prinos de recunoştinţă eroilor neamului, care s-au jertfit pentru apărarea pământului strămoşesc. De altfel, după primul război mondial, s-a hotărât ca în această zi importantă a creştinismului, să se sărbătorească şi Ziua Eroilor, România devenind primul stat din lume care a decretat această zi ca sărbătoare naţională.

Mormintele şi monumentele eroilor la care depunem flori, aprindem lumânări şi ne reculegem reprezintă un simbol al dăinuirii noastre în timp, al sacrificiului suprem pentru înfăptuirea idealului naţional.

Ziua Eroilor este un minunat prilej de a cinsti, aşa cum se cuvine, memoria ostaşilor noştri jertfiţi în lupta pentru apărarea ţării, credinţei şi neamului.

Conform tradiției, Școala Gimnazială ” Toma Cocișiu” din Blaj, condusă de director prof. dr. Alina Maria Dulău și director adjunct Mirela Bălău nu a rămas pasivă la aceste sărbători importante, pregătind câteva momente specifice.

Programul activităților dedicate Zilei Eroilor neamului românesc a început la ora 12.00, când toți elevii școlii, corpul profesoral și conducerea școlii au ținut un moment de reculegere în cinstea celor căzuți pe câmpurile de luptă. Un grup de elevi din gimnaziu (clasele a V-a A, B și a VII-a C), coordonați de Prof. de Istorie Mona-Carmen Cârnaț, au participat la ceremonia religioasă efectuată la Cimitirul Eroilor, de către preoții Benchea Vasile, Gânța Florin și Cătăuță Ștefan. Elevii au adus un pios omagiu eroilor prin programul artistic intitulat "O lacrimă la crucea lor". S-au depus coroane și flori la Monumentul eroilor. Alte două clase ( a IV-a C și a VI-a A), sub coordonarea profesoarelor de religie Titiana Fer și Adriana Cleja, au aprins lumâri și au rostit rugăciuni la mormintele eroilor. Activitatea s-a încheiat cu intonarea "Imnului Eroilor".

Fie ca eroii neamului românesc să fie pomeniți în ceruri și să se odihnească în liniște și pace.

Prof. Mona-Carmen Cârnaț,
Purtător de cuvânt al școlii

18.05.2018.