Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: defecţiuni la alimentarea cu curent elecric şi apa potabilă, miercuri după amiază

Locuitorii din Blaj au avut parte de o după amiază de miercuri neplăcută. O parte din ei a fost nevoită să suporte, timp de peste 7 ore, cel puţin 10 pene de curent electric, iar o altă parte s-a trezit cu apă murdară la robinet. Conform reprezentanţilor celor doi furnizori de utilităţi, penele de curent s-au produs din cauza a două defecţiuni produse în zona Spitalului şi Binale, în timp ce apa murdară fost rezultatul distrugerii unui hidrant pe strada Iuliu Maniu, de către angajaţii firmei care montează dale în zonă. Ambele defecţiuni au fost remediate.

Problemele cu furnizarea energiei electrice au fost semnalate în juderul orei 17.00, când locuitorii din mai multe cartiere ale Blajului au rămas fără curent. Conform reprezentanţilor Electrica, acestea s-au produs din cauza a două cabluri electrice de 20 Kw, unul în zona Spitalului Blaj, altul din zona fostei fabrici Binale. Echipele de intervenţie au reuşit să identifice şi apoi să înlocuiască cele două cabluri, totul durând aproximativ 7 ore, timp în care în zonele afectate s-au produs peste 10 pene de curent.

Tot miercuri, şi tot în jurul orei 17.00, locuitori din cartierele Veza şi Berc s-au trezit cu apă murdară la robinet. Directorul Sucursalei Blaj a SC APA CTTA SA, Ioan Ignat, a declarat că apa murdară de la robinete a fost rezultatul neatenției firmei care execută lucrări de pavaje pe strada Iuliu Maniu, ai cărei muncitori au distrus un hidrant de 110 mm. Echipa de intervenții a SC APA CTTA SA, coordonată de Ioan Ignat, a intervenit imediat pentru a remedia problema. Cheltuielile de reparații au fost consemnate în procesul verbal și vor fi suportate de către firma care execută lucrările de pavaje.

Nicu Goga

21.07.2016.