Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Centenarul Unirii şi cei 170 de ani de la Marea Adunare Națională de pe Câmpul Libertății, în prim plan la Noaptea Albă a Muzeului "Augustin Bunea"

Sâmbătă, 19 mai 2018, începând cu ora 19.00, Muzeul de Istorie "Augustin Bunea" Blaj organizează "Noaptea Muzeelor", ajunsă în acest an la ediţia a VII-a. Sub genericul "Muzeul în lumina nopţii", manifestarea îşi propune să primească cât mai mulţi vizitatori, la un eveniment care se desfăşoară concomitent în peste 150 de muzee din ţară. Cap de afiş la Muzeul de Istorie "Augustin Bunea" Blaj sunt expoziţiile documentare "Centenar România - Rolul ziarului Unirea în înfăptuirea Unirii din 1 Decembrie 1918" şi "Revoluția Română din Transilvania - 170 de ani de la Marea Adunare Națională de pe Câmpul Libertății de la Blaj din 3/15 mai 1848".

Iată programul complet pe care îl propune Muzeul de Istorie "Augustin Bunea" Blaj în acest an la "Noaptea Muzeelor":

- Expoziţie documentară: "Centenar România - Rolul ziarului Unirea în înfăptuirea Unirii din 1 Decembrie 1918";
- Expoziţie documentară: "Revoluția Română din Transilvania - 170 de ani de la Marea Adunare Națională de pe Câmpul Libertății de la Blaj din 3/15 mai 1848";
- Expoziția etnografică reorganizată;
- Prezentare de carte: "Satele Blajului (studiu monografic)";
- Proiecție foto: "Blajul în sărbătoare".

Evenimentul de sâmbătă este organizat de Muzeul de Istorie "Augustin Bunea" Blaj, Primăria şi Consiliul Local Blaj, în parteneriat cu Biblioteca Municipală "Școala Ardeleană Blaj".

"Noaptea Muzeelor" este un eveniment iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicarii din Franţa în anul 2005. Manifestarea este patronată de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internalional al Muzeelor (ICOM).

Nicu Goga
18.05.2018.