Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Beatificarea episcopilor martiri în regimul comunist şi posibila vizită în România a Papei Francisc, pe agenda Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma

Episcopii greco catolici au reflectat cu precădere asupra Cauzei de beatificare a Episcopilor morți în faimă de martiri sub regimul comunist, aflată în faza de definitivare, precum și asupra invitației adresate Sfântului Părinte Papa Francisc din partea Conferinței Episcopale Române precum și din partea Preafericirii Sale Cardinalul Lucian, de a vizita România în anul 2018, se arată în comunicatul de presă remis după încheierea Sesiunii ordinare de primăvară a Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolic, desfăşurată la Blaj, în perioada 15-17 mai 2017.

În atenția Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, reuniți în sesiune sinodală ordinară între 15-17 mai 2017 la Blaj, s-au aflat analizarea diferitelor aspecte interne din viața Bisericii, chestiuni pastorale și administrative, mass-media catolică precum și iniţiativele comune în cadrul Eparhiilor Bisericii noastre.

Episcopii sinodali au reflectat cu precădere asupra Cauzei de beatificare a Episcopilor morți în faimă de martiri sub regimul comunist, aflată în faza de definitivare, precum și asupra invitației adresate Sfântului Părinte Papa Francisc din partea Conferinței Episcopale Române precum și din partea Preafericirii Sale Cardinalul Lucian, de a vizita România în anul 2018.

Totodată, a fost analizată coordonarea comunităților greco-catolice române în diaspora occidentală.

Următoarea Sesiune sinodală ordinară se va desfășura în intervalul 28-30 septembrie 2017, la Blaj, sediul Arhiepiscopului Major, ocazie cu care vor fi prezenți Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, Cardinalul Leonardo Sandri și Nunțiul Apostolic în România, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia.

În aceste zile de comuniune, întregul Sinod s-a rugat Bunului Dumnezeu pentru binele poporului nostru și al țării noastre.

Sinodul Episcopilor îi reuneşte pe toţi Episcopii Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, din România şi din afara granițelor țării, reunindu-se în sesiune ordinară de două ori pe an, primăvara şi toamna.

Notar

Pr. Cristian Crișan

17.05.2017.