Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Au început lucrările la Târgul de Animale

De la începutul lunii iunie la Blaj se desfăşoară lucrările de reamenajare a Târgului de Animale. Autorităţile speră că acestea vor fi finalizate până pe 25 septembrie, la tradiţionalul "târg de ţară al toamnei", când Blajul se va putea mândri cu unul dintre cele mai moderne târguri de acest gen din judeţul Alba.

"Lucrările la Târgul de Animale au început şi sper ca până pe 25 septembrie, când are loc cel mai mare târg al toamnei la Blaj, să fie finalizat. Am convingerea că la Blaj va fi cel mai util şi modern târg de animale din judeţul Alba", anunţă primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Situat pe o suprafaţă de peste 1,5 hectare, în cartierul Plopilor, târgul de animale şi mărfuri va fi racordat la reţeaua de apă şi canalizare şi va beneficia de grupuri sanitare, în incinta lui urmând să fie construit şi un cabinet sanitar. Toate aleile târgului (foto) şi drumul de acces vor fi asfaltate şi împrejmuite cu gard, iar clienţii şi comercianţii vor beneficia de o parcare generoasă.

Tîârgul de animale va beneficia de un stand pentru licitaţii şi de un cântar pentru comercianţii de cereale şi animale, care vor avea la dispoziţie spaţii proprii în acest sens. Autorităţile vor amenaja cinci spaţii pentru comercializarea animalelor, în funcţie de mărimea şi categoria acestora, care vor fi sub formă de ţarcuri, împrejmuite cu garduri de lemn. Astfel, vor fi delimitate următoarele spaţii: 1.900 de mp pentru vite, 900 de mp pentru oi, 820 mp pentru cai, 800 mp pentru porci și 770 mp pentru animale mici. De asemenea, vor fi amenajate platforme speciale pentru încărcare şi descărcare, care vor facilita din plin transportul animalelor comercializate.

Pe toată perioada lucrărilor de reabilitare, Târgul de animale din Blaj este închis. Municipalitatea îi roagă pe cei care frecventau, în calitate de comercianţi sau clienţi, târgul de animale din Blaj să înţeleagă situaţia creată şi promite că, la finalul lucrărilor, Blajul va beneficia de un târg modern, la standarde europene, care să satisfacă pretenţiile tuturor celor care îl vor vizita.

Târgul de animale şi mărfuri din Blaj are loc, în mod obişnuit, în fiecare zi de joi, dar, de patru ori pe an, găzduieşte comercianţi din întreg judeţul, fiind încadrat la categoria târgurilor tradiţionale „de ţară”: 25 martie, 29 iunie, 25 septembrie şi 3 decembrie.

Text şi foto: Nicu Goga

04.07.2017.