Caritas Mitropolitan Greco-Catolic Blaj Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica Renovabis Humanitäre Hilfe Windesheim e.V. LilianaDesign: web design, creare site Stiri si Reportaje Alba

Intra in direct cu moderatorul

Trimite mesaje online

blajfm@yahoo.com

Sondaj RadioBlaj.ro
Cat de des asculti Radio Blaj?
zilnic
saptaminal
lunar
mai rar

Blaj: Amenzi pentru animalele lasate nesupravegheate

Doi barbati din Blaj au fost amendati de jandarmi, dupa ce oile pe care le supravegheau au intrat intr-o plantatie de lucerna. Incidentul s-a petrecut in zona Carbunari, luni dimineata, jandarmii intervenind dupa ce administratorul campului cultivat cu lucerna a sunat la numarul 112.

Amanunte ne ofera locotenent colonelul Cosmin Jurcovet, ofiter Informare, Relatii Publice si Relaţii cu publicul din Jandarmeria Alba:

"Lasata nesupravegheata, o turma de oi a patruns pe o tarla si a pascut lucerna cultivata pe aceasta. Proprietarii oilor au fost identificati de jandarmi si sanctionaţi contraventional.Incidentul s-a petrecut in municipiul Blaj, in locul cunoscut sub denumirea de "Valea Carbunari", luni, 4 mai, in jurul orei 11.00. Prezenta animalelor a fost semnalata la 112 chiar de administratorul campului cultivat cu lucerna, iar in ajutorul acestuia a plecat un echipaj de jandarmerie. In scurt timp jandarmii au identificat proprietarii animalelor si le-au explicat ca, potrivit prevederilor legale, au obligatia de a-si supraveghea animalele, astfel incat acestea sa nu constituie un pericol pentru persoane sau bunuri. Este vorba de doi barbati din Blaj, in varsta de 32, respectiv 59 de ani, care si-au recunoscut fapta si au admis ca pe viitor sa-si tina mai atent sub observatie animalele. Amandoi au fost sanctionati contraventional.

Reamintim faptul ca, potrivit prevederilor legale, "lasarea in libertate ori fara supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri" constituie contraventie si se poate sanctiona cu amenda cuprinsa intre 100 si 500 de lei. Totodata, aducem in atentie faptul ca, in cazul constatarii unui prejudiciu provocat de animale, in sarcina proprietarului acestora se poate retine repararea pagubei produse, art. 1375 din Noul Cod Civil statuand faptul ca "proprietarul unui animal sau cel care se serveste de el raspunde, independent de orice culpa, de prejudiciul cauzat de animal, chiar daca acesta a scapat de sub paza sa"
.

05.05.2015.